130 let

Petr Čech. | foto: AFP

Chelsea se vymanila z krize

Sport
  •   13:03
PRAHA - Fotbalisté Chelsea se ve druhém utkání základní skupiny Ligy mistrů aspoň na čas vymanili ze své výsledkové krize, která vyvrcholila odchodem kouče Josého Mourinha. Tým brankáře Petra Čecha dokázal otočit nepříznivé skóre ve Valencii a výhrou 2:1 napravil domácí remízu s Rosenborgem Trondheim.

Středeční pokračování prestižní soutěže bylo zakleté pro domácí týmy. Na vlastním hřišti se z vítězství radoval jediný celek, zatímco hosté oslavili plný bodový zisk hned v šesti případech.

Výsledky Ligy mistrů

Skupina A:
FC Liverpool - Olympique Marseille 0:1 Besiktas Istanbul - FC Porto 0:1

Skupina B:
Rosenborg Trondheim - Schalke 04 0:1
FC Valencia - FC Chelsea 1:2

Skupina C:
Werder Brémy - Olympiakos Pireus 1:3 Lazio Řím - Real Madrid 2:2

Skupina D:
Celtic Glasgow - AC Milán 2:1
Benfica Lisabon - Šachtar Doněck 0:1

Překvapením dne je prohra posledního finalisty Liverpoolu s Olympiquem Marseille, ve vzájemném českém souboji Jiřího Jarošíka ze Celtiku Glasgow a Marka Jankulovského z AC Milán se radoval domácí středopolař po triumfu 2:1 nad obhájcem trofeje.

Naprostý výpadek postihl německé Brémy. Werder ještě osmnáct minut před koncem vedl Almeidovým gólem nad Olympiakosem Pireus, aby nakonec opouštěl hřiště za pískotu diváků po prohře 1:3. V druhé půli si zajistilo výhru venku také Schalke na půdě podceňovaného Rosenborgu a trpký večer pro domácí završil Besiktas. Istanbulský klub přišel aspoň o bod s Portem v druhé minutě nastavení.

Druhou výhru slaví Šachtar Doněck, který odolal nájezdům Benfiky Lisabon. Jedinou branku vstřelil před poločasem Jadson, český bek Tomáš Hübschman vyběhl až na poslední tři minuty. Střetnutí Lazia Řím s Realem Madrid bylo ve znamení dvou mužů, kanonýři Van Nistelrooij a domácí Panděv se zasloužili o dělbu bodů po výsledku 2:2.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK