Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Sport

Satoranský dal osm bodů, Chicago ale prohrálo. Kouč San Antonia Popovich tak s týmem nasbíral 1300 vítězství

Tomáš Satoranský dal osm bodů Chicaga, které v NBA podlehlo basketbalistům San Antonia 104:120. foto: ČTK

Chicago - Tomáš Satoranský dal osm bodů Chicaga, které v NBA podlehlo basketbalistům San Antonia 104:120. Kouč domácích Spurs Gregg Popovich dosáhl 1300. vítězství, což se před ním povedlo jen dvěma trenérům. Popovich to stihl nejrychleji a navíc všechny výhry nasbíral se San Antoniem.
  9:19

Chicago doma podlehlo Clevelandu, Satoranský dal 11 bodů

„Základem je moje soutěživost. A pak samozřejmě sledovat, jak mladí hráči rostou, to mě baví,“ řekl Popovich. Na nejúspěšnější trenéry v počtu vítězství Lennyho Wilkinse a Dona Nelsona ztrácí 32, respektive 35 výher.

Satoranský odehrál přes 17 minut, trefil tři ze sedmi střel a k tomu zaznamenal tři doskoky a tři asistence. Nová chicagská posila Nikola Vučevič uvedl 21 body a devíti doskoky. Spurs táhl Jakob Pöltl s 20 body a devíti doskočenými míči.

Tomáš Satoranský dal osm bodů Chicaga, které v NBA podlehlo basketbalistům San...
Tomáš Satoranský.

Spurs v utkání vedli až o 36 bodů. Za Bulls se kromě Vučeviče prosadil 18 body Zach LaVine. „Škoda, že jsme si během utkání sami vykopali takovou jámu. Kluci bojovali, ale nestačilo to,“ posteskl si trenér Billy Donovan. Chicago prohrálo potřetí v řadě.

Oslabení Philadelphie, která hraje bez zraněného Joela Embiida, využili Los Angeles Clippers a doma zvítězili 122:112. K pátému triumfu v řadě dovedli Kaliforňany Kawhi Leonard s 28 body, Paul George s 24 body, devíti doskoky i asistencemi a náhradník Terance Mann s 23 body, jenž trefil 10 z 12 pokusů.

Lídrům Východní konference nestačilo 29 bodů Tobiase Harrise ani 17 bodů Dannyho Greena, jenž dal pět trojek. Zatímco Sixers drží náskok jediného utkání na druhý Brooklyn, na západě třetí Clippers ztrácejí jen půl zápasu na druhý Phoenix.

Formu znovu potvrdil Utah, který dosáhl rovněž pátého vítězství za sebou, když porazil Memphis 126:110. Donovan Mitchell k tomu přispěl 35 body a Jordan Clarkson 28 body. Oba trefili po pěti trojkách.

Satoranský nastřílel 13 bodů, Chicago ale přesto podlehlo nejlepšímu týmu NBA

Výrazného oslabení Milwaukee využil k výhře 102:96 New York. Bucks scházeli Janis Adetokunbo a také trojice Khris Middleton, Jrue Holiday a Donte DiVincenzo. Při jejich absenci se prosadili Janisův bratr Thanasis s 23 body a 10 doskoky a Jordan Nwora s 21 body a 10 doskoky.

Knicks přišli o pivota Mitchella Robinsona, jenž si v první čtvrtině zlomil nohu, a to ve svém čtvrtém duelu od návratu po zlomenině ruky. Délku absence určí lékaři po dnešním vyšetření.

Washington zdolal Detroit 106:92 i díky dalšímu triple doublu Russella Westbrooka, který nastřádal 19 bodů, 19 doskoků a 10 asistencí. Druhou výhru ze čtyř duelů po šňůře 20 porážek vybojoval Houston, kterému k triumfu 129:107 nad Minnesotou pomohl Kevin Porter Jr. 25 body.

Autor: