Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Chisora může Klička knokautovat, věří Lewis

Sport

  13:33
PRAHA - Už příští týden si fanoušci boxu přijdou na své. Do ringu totiž znovu vkročí král těžké váhy Vitalij Kličko (40), aby obhájil mistrovský titul proti Derecku Chisorovi. A ačkoli je Ukrajinec v zápase jasným favoritem, Lennox Lewis dává šance i mladému Britovi...

Vladimir Kličko - Dereck Chisora. foto: Reuters

"Vitalij je sice velice dobrý, ale nezapomínejte, že jde o těžkou váhu," připomněl muž, který před devíti lety - na vrcholu a jako šampion - upustil svět mezi šestnácti provazy památným udoláním právě Vitalije Klička.

PSALI JSME

V čem nyní tkví šance jeho krajana? "K vítězství mnohdy stačí jedna povedená rána do brady. Pokud Chisora soupeře rozhodí, pak ho může i knokautovat," citoval Lewise The Guardian.

"Lewis je legenda a jeho slova mě moc těší," reagoval osmadvacetiletý Londýňan s africkými kořeny Chisora. "Lennox dobře ví, co říká. To, co potřebuji, abych Klička svrhnul, je pořádně mu vrazit."

Ukrajinský boxer Vitalij Kličko (vpravo) a jeho vyzyvatel Dereck Chisora

Sebevědomého rváče, jenž patnáckrát zvítězil a dvakrát prohrál, netrápí role outsidera ani slavné jméno soka. "Podle mnohých jsem předem poražený, ale právě tyto domněnky mi nahrávají. Až rivala pošlu v osmém kole k zemi, půjde o opravdový šok. Šok, o kterém se bude mluvit po celém světě," dodal.

"Nasekám mu a získám mistrovský pás," pronesl na tiskové konferenci Chisora. Zda svá slova naplní v Olympijské hale v Mnichově, bude jasno v sobotu 18. února.