Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Chládek bude bojovat v kvalifikaci o čtvrtfinále, Schmoranzová končí

Sport

  19:30
SAMSUN - Boxerka Martina Schmoranzová skončila na olympijském kvalifikačním turnaji v tureckém Samsunu v druhém kole. Česká reprezentantka v kategorii do 60 kilogramů nestačila na největší favoritku Katie Taylorovou z Irska, mnohonásobnou mistryni světa a Evropy a olympijskou šampionku z Londýna.

Zdeněk Chládek v tureckém Samsunu. foto: facebook AIBA.org

„Tak to bohužel nedopadlo, snažila jsem se hrozně moc, ale bohužel je opravdu jednička... A já musím víc makat a hlavně nabírat zápasy,“ uvedla Schmoranzová na facebooku.

Vít Král v kategorii do 75 kg vyřadil už v neděli Nora Martina Larsena, česká jednička Zdeněk Chládek porazil ve váze do 69 kg Damiana Kiwiora z Polska. Oba čeká další souboj v úterý, kdy do turnaje poprvé zasáhne i Hamo Aperjan v „šedesátce“.

V sobotu se s turnajem rozloučili Erik Agateljan (váha do 60 kg) a Daniel Táborský v supertíze, český šampion v polotěžké váze (do 81 kg) Martin Podlucký nakonec do Turecka na poslední chvíli neodcestoval. Mezinárodní federaci AIBA totiž vadila jeho minulost z jiného bojového sportu.

Turnaj v Turecku je pro boxery předposlední šancí kvalifikovat se do Ria, tou poslední bude květnové mistrovství světa. Muži v Samsunu potřebují skončit do třetího místa.

Autor: