Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Clijstersová se zranila. Přijde o Fed Cup proti Češkám

Sport

  15:00aktualizováno  16:15
BRUSEL - Belgičankám bude v semifinále Fed Cupu proti českým tenistkám chybět hvězda Kim Clijstersová. Druhá hráčka světového žebříčku a čtyřnásobná grandslamová vítězka má zraněné pravé rameno i zápěstí, které ji vyřadí ze hry na měsíc. O postup do finále týmové soutěže budou Belgičanky a Češky hrát 16. a 17. dubna v Charleroi.

Clijstersová. foto: ČTK

Clijstersová měla být hlavním trumfem domácího výběru, nyní roli belgické jedničky převezme Yanina Wickmayerová, v současné době třiadvacátá hráčka žebříčku WTA. Další očekávané singlistce Kirsten Flipkensové patří až 103. místo.

"Je to velká škoda. Na Fed Cup jsem se opravdu moc těšila, ale bohužel už toho bylo moc. Měla jsem jedno drobné zranění za druhým, pořád se to nelepšilo a já nechci, aby to pak přerostlo v chronické problémy," uvedla Clijstersová na svém webu s tím, že chce být především připravena na grandslamové Roland Garros.

Trenér českého fedcupového týmu Petr Pála oznámil nominaci už v minulém týdnu. Finále se pokusí vybojovat Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Barbora Záhlavová-Strýcová a Iveta Benešová.

Clijstersová nedohrála březnový turnaj v Indian Wells, kde skrečovala osmifinálový zápas v druhém setu. Od té doby si stěžovala na bolesti ramena, v Miami naposledy vypadla ve čtvrtfinále. Podle agentury AP za jejími zdravotními problémy stojí nabitý jarní program, který pravou ruku sedmadvacetileté hráčky příliš zatěžoval.

Vítězka 41 turnajů WTA se chce vrátit na kurty až v Římě od 9. května, pak bude mít dva týdny čas na přípravu na antukové Roland Garros. Během kariéry už vyhrála jiné dva grandslamy US Open (2005, 2009, 2010) a letos Australian Open.

České tenistky jsou potřetí za sebou v semifinále Fed Cupu, ale loni ani předloni do finále nepostoupily. V jediném dosavadním vzájemném duelu Belgie v roce 1989 prohrála s tehdejším československým výběrem v prvním kole v Tokiu všechny tři zápasy.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...