Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Co vám uniklo z OH: Nejúspěšnější český den zakončilo zklamání

Vladimír Putin

  22:19
Nesledovali jste zprávy ze zimní olympiády? Přinášíme vám přehled toho nejzajímavějšího, co se ve středu v Soči stalo. Po divokém průběhu dosud nejúspěšnějšího českého dnu přišla smutná hokejová tečka.

Martina Sáblíková obhájila zlatou olympijskou medaili foto: MAFRA - Michal Růžička

Češi v akci. Další nedotažený útok Ondřeje Banka na medaili, přesto skvělé páté místo. Vypadnutí ve čtvrtfinále s pozdější vítězkou snowboardistky Ester Ledecké. Postup do finále, ale v něm pád a poslední místo mužské běžecké štafety. Den nabitý medailovými nadějemi nezačal skvostně, ale pak to přišlo: triumf Martiny Sáblíkové a stříbro biatlonové smíšené štafety znamenaly sedmou a osmou placku pro českou výpravu. A večer největší frustrace dne: vyřazení hokejistů z turnaje po prohře 2:5 s USA ve čtvrtfinále.

Vítěz dne. Biatlonista Ole Einar Björndalen si splnil sen a díky vítězství s norským týmem ve smíšené štafetě se stal nejúspěšnějším sportovcem v historii zimních olympiád. O jeden cenný kov překonal krajana a bývalého běžce na lyžích Björna Dählieho, který byl pro něj velkým vzorem.

Poražený dne. Sám prezident Putin jim domlouval, že už konečně musí zabrat naplno. Nic jiného než zlato ruská sborná z domácí olympiády nebrala. Jenže obrovský tlak hvězdný hokejový výběr neustál a po prohře 1:3 s Finskem se neprobojoval ani mezi nejlepší čtyřku.

Výrok dne. Stříbrný finišmen smíšené biatlonové štafety Ondřej Moravec dobíhal do cíle s velkým náskokem před třetí Itálií: "Byla to paráda, od půlky protilehlé rovinky jsem už na trati dělal opičky na servisáky. Dneska to fakt bylo za odměnu."

FOTO DNE

Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) ani premiér Dmitrij Medveděv si takhle brzký konec domácích hokejistů rozhodně nepřipouštěli

Akrobatické lyžování: 8:45 skikros muži - kvalifikace (Kraus), 10:30 skikros muži - osmifinále, 11:05 skikros muži - čtvrtfinále, 11:25 skikros muži - semifinále, 11:39 skikros muži - finále.

Curling - ženy: 09:30 o 3. místo, 14:30 finále.

Hokej - ženy: 13:00 o 3. místo: Švýcarsko - Švédsko, 18:00 finále: Kanada - USA.

Krasobruslení: 16:00 ženy - volný program (Ukolová).

Severská kombinace: 9:00 družstva velký můstek (Česko), 12:00 družstva 4x5 km.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...