Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Trefa zády ke koši z 25 metrů. Američan překonal světový rekord

Sport

  15:54
PHOENIX/PRAHA - Americký basketbalista Corey Law pokořil další z obdivuhodných rekordů. Urostlý chlápek ze spolku s názvem Harlem Globetrottes, který sdružuje basketbalové „kouzelníky“, se trefil zády ke koši ze vzdálenosti 25,04 metru.

Corey Law se trefil zády ke koši z 25 metrů. foto: Reprofoto

Law, přezdívaný Thunder, se do Guinessovy knihy rekordů zapsal už podruhé. Loni trefil prostor mezi kovovou obroučkou z 33,42 metrů. Tehdy stál až na tribuně, mohutně napřáhl a zamířil neomylně. To byl ještě proti koši čelem...

V aréně s názvem US Airways Center v Phoenixu se nyní zaradoval znovu. Za asistence zapisovatelů světových rekordů uchopil míč do pravé ruky a přes hlavu jej vymrštil až do koše na opačné straně. Málem přitom zasáhl videokostku nad palubovkou.

„Co plánujete příště?“ zeptal se ho reportér. „Uvidím, ale vrátím se,“ usmál se Law. A doplnil, že nešlo o náhodnou trefu. Dalšího z vysněných cílů dosáhl po několikaměsíčním tréninku.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...