130 let
Hrozivá nehoda v závodu formule 2 v Belgii.

Hrozivá nehoda v závodu formule 2 v Belgii. | foto: Reuters

Correa je po hrozivé nehodě plně při vědomí, chirurgové se pokusí zachránit jeho pravou nohu

Sport
  •   5:05
Londýn - Ekvádorský jezdec formule 2 Juan Manuel Correa se bude muset podrobit další operaci. Lékaři v londýnské nemocnici se budou snažit při zákroku o to, aby dvacetiletému závodníkovi zachránili pravou nohu. „Zranění, která utrpěl Juan jsou velmi těžká. Chirurgický zákrok bude velmi složitý,“ říká mluvčí londýnské nemocnice.

Juan Manuel Correa utrpěl vážné zranění páteře a dvojitou zlomeninu nohy, při tragické nehodě ve Velké ceně Belgie v srpnu, při které zemřel francouzský pilot Anthoin Hubert. Krátce po havárii absoloval Correa čtyřhodinovou operaci v Liége, po které byl přesunut do londýnské nemocnice, kde ho doktoři uvedli do indukovaného kómatu. Zde mu také byla diagnostikován syndrom akutní dechové tísně.

„Chirurgický zákrok bude rozhodující v budoucnosti Juana Manuela. Fyzicky se zlepšuje, nyní je plně při vědomí a jeho plíce se zotavují mnohem rychleji, než se očekávalo,“ uvádí zástupci londýnské nemocnice.

Nyní čeká rodáka z Quita operace nejdůležitější.

Chirurgický zákrok na pravé noze, jenž umožní lékařům určit úroveň poškození jeho holenní kosti, kotníku a chodidla. V případě špatných výsledku hrozí ekvádorskému jezdci amputace části pravé nohy.

„Zranění, která utrpěl Juan jsou velmi těžká. Chirurgický zákrok bude velmi složitý. Lékaři budou mít poprvé od nehody úplný přístup ke všem poraněním na pravé noze, kterou se pokusí dostat do pozice, jež byla před nehodou,“ doplňuje mluvčí nemocnice.

Autor: David Ako