Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Ronaldo je k mání! Má to ale háček: prezident Realu chce 27 miliard

Sport

  12:50
MADRID - Prezident Realu Madrid Florentino Pérez je ochoten pustit hvězdného portugalského fotbalistu Cristiana Ronalda do Paris St. Germain. Háček je v tom, že cenu třicetiletého útočníka stanovil na závratnou miliardu eur (asi 27 miliard korun), což je desetkrát víc než přestupový rekord.

Vítěz posledních dvou Zlatých míčů Cristiano Ronaldo. foto: ČTK/AP

Ronaldo má v Madridu ještě tři roky platnou smlouvu, podle spekulací je však nespokojený s novým trenérem Rafaelem Benítezem a přemýšlí o změně dresu. Vedle Portugalcova bývalého zaměstnavatele Manchesteru United má údajně velký zájem bohatý pařížský klub, který dokonce měl na závěr přestupového období poslat za Ronalda oficiální nabídku.

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid si stěžuje rozhodčímu.
NETRADIČNĚ HLAVOU. Cristiano Ronaldo skóruje do brány Gianluigiho Buffona.

„Pokud ho PSG chce, tak je to velmi jednoduché. Jestli zaplatí výkupní klauzuli, která činí jednu miliardu eur, tak bude jejich,“ řekl španělským médiím Pérez.

San Marino skórovalo na hřišti soupeře po 14 letech. A smlslo si na Ronaldovi

Přestože s odchodem Ronalda nepočítá, jeho setrvání stoprocentně nezaručil. „Má kontrakt a chceme, aby tady zůstal, ale nic v životě není jisté,“ podotkl osmašedesátiletý funkcionář. „Dnešní Real Madrid si bez Cristiana Ronalda nelze představit. Je to nejlepší hráč na světě,“ dodal Pérez.

Autor: