Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Všestranná hvězda. Crosby nastoupil v bráně a pomohl Penguins k výhře

Sport

  13:30
PITTSBURGH - Hvězdný útočník Pittsburghu Sidney Crosby ukázal svoji hokejovou všestrannost. Jeden z nejlepších hráčů současnosti hájil v úterním hokejbalovém utkání branku týmu, který tvořili zaměstnanci Penguins. V plné výstroji se evidentně dobře bavil, a jak už to v jeho kariéře většinou bývá, byl navíc úspěšný.

Vzpomíná ještě na pražské mistrovství? foto: penguins.nhl.com

Osmadvacetiletý Crosby, jenž se na letošním světovém šampionátu v Praze a Ostravě stal díky suverénně dobytému zlatu členem prestižního Triple Gold Clubu, předvedl několik povedených zákroků. Po každé odehrané desetiminutovce zamířil ke střídačce a se svými novými spoluhráči, které posílil i Crosbyho dlouholetý kamarád a bývalý spoluhráč Colby Armstrong, také probíral strategii na další část hry.

Vše zafungovalo na jedničku. Crosby a spol. mohli oslavit výhru 4:3 po samostatných nájezdech, o níž podle informací klubového webu rozhodl právě Armstrong.

Pro mnohé diváky to bylo možná velké překvapení, když si gólman jednoho z celků...
Člen Triple Gold Clubu Sidney Crosby se svými novými spoluhráči.

„Prožít tuhle zkušenost a mít možnost si zahrát se Sidem bylo něčím naprosto mimořádným a jedinečným. Je to jeden z těch příběhů, které budete dlouhá léta vyprávět dětem a vnoučatům. A i my sami o tom budeme mluvit ještě dlouho. Nemohli jsme tomu věřit a jsme mu moc vděční, že si ve svém mimosezonním režimu našel čas přijít a zahrát si s námi,“ podělil se o své pocity jeden z účastníků v dresu vítězů Justin Mellor.

Crosby už podobným způsobem při hokejbalu v Pittsburghu šokoval před třemi lety. Během výluky v roce 2012 naskočil do jednoho ze zápasů - rovněž jako gólman - v brance místního týmu. Svou totožnost navíc dokázal díky brankářské výzbroji utajit až do konce zápasu.

„Můj kamarád tady hraje v jedné soutěži. A já se s ním bavil o možnosti si s nimi zahrát. Když jsem vyrůstal, tak při hokeji, co jsme hrávali na ulici, jsem byl často gólmanem. A tak jsem se zeptal, zda nepotřebují brankáře. Jen řekl ‚jasně, že ano‘ a šel jsem na to. Byla to paráda,“ řekl tehdy Crosby

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...