Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Csaplár kandiduje na trenéra Pobřeží slonoviny

Sport

  21:58
Praha - Český trenér Josef Csaplár je mezi kandidáty na post kouče fotbalových reprezentantů Pobřeží slonoviny. Národní svaz africké země, jež se letos poprvé v historii představila na mistrovství světa a za kterou hraje například útočník londýnské Chelsea Didier Drogba, by měl jméno nástupce Henriho Michela oznámit v pátek.

Josef Csaplár foto: Lidové noviny

Třiačtyřicetiletý Csaplár potvrdil, že s funkcionáři z Pobřeží slonoviny jednal. "Nejdřív bylo asi třicet kandidátů, pak dvacet, patnáct, deset, pořád se to zužuje. Je to docela zajímavé, ale zatím jsem ve Wisle Plock a mám tady dost svých starostí," řekl dnes bývalý trenér Liberce a Slavie televizi Nova.

Na seznamu kandidátů jsou věhlasná jména jako César Luis Menotti, trenér argentinských mistrů světa z roku 1978, Franco Baresi, Jürgen Kohler, Graham Rix či Claude Le Roy. Favoritem tisku je ale Philippe Troussier, který už v Pobřeží slonoviny vedl jak národní tým, tak přední klub ASEC Abidžan. Od konce minulého roku je po odchodu z Maroka bez angažmá. Bývalý trenér reprezentace Pobřeží slonoviny Henri Michel odešel po MS do
katarského týmu Al Arábí.
Autoři: ,