130 let
V Podolí bylo odpoledne -17 stupňů Celsia. V bazénu byla teploty vody 26,1 stupně Celsia.

V Podolí bylo odpoledne -17 stupňů Celsia. V bazénu byla teploty vody 26,1 stupně Celsia. | foto: Jan Zatorsky, Lidové noviny

ČSTV chce od ČT koupit pozemky pod plaveckým stadionem Podolí

Sport
  •   19:14
PRAHA - Český svaz tělesné výchovy (ČSTV) jedná s Českou televizí (ČT) o odkoupení pozemků, na kterých se nachází plavecký stadion v Podolí. Svaz chce nejznámější tuzemské centrum plaveckých sportů renovovat a dále rozvíjet. Ve svém aktuálním čísle, které vyjde v pondělí, to píše týdeník Euro.

V plánech ČSTV je podle Eura například mobilní zastřešení venkovního plaveckého bazénu nebo nové zábavní atrakce. "Jednáme s Českou televizí o koupi jejich parcel, které jsou součástí plaveckého stadionu v Podolí. Máme jasnou představu, jak celý areál rozvíjet, ale abychom se do toho mohli pustit, potřebujeme vlastnit všechny pozemky," uvedl předseda ČSTV Miroslav Jansta k záměru odkoupit zhruba 11.000 čtverečních metrů půdy. Ještě před třemi lety přitom hrozil kvůli parcelám mezi oběma subjekty soudní spor.

Veřejnoprávní televize podle týdeníku zjistila teprve před několika lety, že svaz hospodaří i na jejích parcelách. V Podolí ČT patří například zhruba pětina venkovního padesátimetrového bazénu a celá travnatá plocha sloužící ke slunění zákazníků.

Smlouva od roku 2010

Obě strany podepsaly v listopadu 2010 smlouvu o pronájmu pozemků. "Na základě tohoto kontraktu bylo stanoveno nájemné s inflační doložkou ve výši 99 tisíc korun měsíčně včetně DPH," uvedla mluvčí ČT Michaela Fričová.

Otázku případného prodeje půdy odmítla komentovat dříve, než se se záměrem seznámí Rada ČT. Jejímu schválení jakýkoliv prodej pozemků televize podléhá.

Autor: ČTK