Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Začíná tenisový svátek. Hned první den se na Wimbledonu představí čtyři Češky

Sport

  15:27
LONDÝN - Čtyři české tenistky se představí v pondělním úvodním dnu ve wimbledonských dvouhrách. Hned první zápasy na svých kurtech rozehrají Petra Cetkovská a Karolína Plíšková, na šestou nasazenou Lucii Šafářovou čeká na dvorci číslo 2 souboj s Američankou Alison Riskeovou, který přijde na řadu po dvou mužských dvouhrách.

Lucie Šafářová bojuje na travnatém dvorci ve Wimbledonu. foto: Reuters

Na travnatý povrch by se měla dostat i Barbora Strýcová, jejíž souboj s Američankou Sloane Stephensovou se odehraje na dosud neurčeném dvorci a nezačne dříve než po půl sedmé středoevropského času.

Wimbledon: Obhájkyně Kvitová může superfavoritky potkat až ve finále

Turnajová jedenáctka Plíšková, která v přípravě na Wimbledon uhrála finále v Birminghamu, se utká s Američankou Irinou Falconiovou. Cetkovská, jež si postup do hlavní soutěže vybojovala v kvalifikaci, nastoupí proti Maďarce Timee Babosové.

Program na centrálním dvorci tradičně zahájí ve 14:00 obhájce titulu z mužské dvouhry, Srb Novak Djokovič se utká s Philippem Kohlschreiberem z Německa.

Pondělní program Wimbledonu (začátky ve 12:30)

Centrální dvorec (začátek ve 14:00): Djokovič (1-Srb.) - Kohlchreiber (Něm.), Šarapovová (4-Rus.) - Kontaová (Brit.), Wawrinka (4-Švýc.) - Sousa (Por.).

Dvorec č.1 (začátek ve 14:00): S. Williamsová (1-USA) - Gasparjanovová (Rus.), Bolelli (It.) - Nišikori (5-Jap.), Dimitrov (11-Bul.) - Delbonis (Arg.).

Dvorec č.2: Kyrgios (26-Austr.) - Schwartzman (Arg.), Nieminen (Fin.) - Hewitt (Aus.), Riskeová (USA) - Šafářová, Watsonová (Brit.) - Garciaová.

Dvorec č. 5: první zápas Babosová (Maď.) - Cetkovská.

Dvorec č.17: první zápas Karolína Plíšková - Falconiová (USA).

Dosud neurčený dvorec:  Strýcová - Stephensová (USA).

Autor: