Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Čtyřista in-line bruslařů se projelo Prahou

Sport

  0:16
PRAHA - Navzdory celodenním přeháňkám se v sobotu vpodvečer nad Prahou počasí umoudřilo a umožnilo tak bruslařům z Prahy i okolí zúčastnit se první z letošních veřejných vyjížděk seriálu AEGON Večerní inline bruslení. Palacké náměstí patřilo od sobotního odpoledne přípravám večerní akce a od dvacáté hodiny se na místo začali scházet fanoušci bruslení.

Martina Sáblíková se podepisuje jedné ze závodnic a fanynek. foto: www.sport-invest.cz

Na podium vystoupila světová rekordmanka Martina Sáblíková, aby společně s moderátorem slavnostně zahájila nejen tuto první pražskou vyjížďku, ale celý letošní seriál. K sobě si přizvala i dva hosty, kteří jsou společně s ní také sportovci agentury Sport-Invest: Desetinásobného mistra republiky ve squashi Jana Koukala a předního českého hokejistu Karla Pilaře.

Jedinečná příležitost a osobnost nejlepší české rychlobruslařky všech dob nenechala milovníky inlinů doma a k vyjížďce se dostavily téměř čtyři stovky bruslařů. Každý účastník dostal při příchodu reflexní náramek a ti, kteří si nepřinesli vlastní vybavení, vypůjčili si ho na místě ve stanu. Na programu nechyběla samozřejmě ani autogramiáda Martiny Sáblíkové, při níž každý z příchozích obdržel od Martiny podepsanou fotografii a mohl si nechat podepsat tričko, botu či kolečko své brusle.

Jakmile se sešeřilo a rozsvítilo pouliční osvětlení, už nic nebránilo startu hromadné jízdy. Před devátou hodinou se u startovní brány seřadil čtyřstovkový dav v čele s drobnou Sáblíkovou. Městská policie vydala pokyny pracovníkům rozmístěným podél trasy a postupná regulace automobilové i hromadné dopravy začala uzavírkou Palackého mostu.

Z brány na náměstí na most zamířila Sáblíková s davem bruslařů za zády. Peleton pokračoval Lidickou ulicí vlevo do ulice Svornosti, u Erpet Golf Centra se obrátil a Hořejším nábřežím zamířil zpět k mostu. Po druhém břehu Vltavy pak pokračoval po nábřeží k podolskému bazénu a zpět na Palackého náměstí červenou cílovou bránou.

"Jsem ráda, že se po vzoru evropských metropolí, můžou i čeští bruslaři projet na inlinech svým městem po silnicích bez aut, navíc v atraktivním nočním osvětlení," zhodnotila na závěr celou akci Martina Sáblíková.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!