Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Contador prý hledá formu, i tak je favoritem Vuelty

Sport

  20:16
PONTEVEDRA (Španělsko) - Španělský cyklista Alberto Contador podle krajana Alejandra Valverdeho v průběhu letošní Vuelty zatím doplácí na to, že kvůli trestu za doping nemohl od února startovat v závodech. Pauza ho prý připravila o rytmus jízdy i dobrý odhad soupeřů.

Španělský cyklista Alberto Contador foto: Reuters

Devětadvacetiletý Contador dostal v únoru dvouletý distanc se zpětnou platností za doping na předloňské Tour de France. Během závodu měl pozitivní test na clenbuterol, kvůli němuž také přišel o celkový triumf.

"Nějaký čas byl bez závodů, takže pořád hledá svůj někdejší rytmus," cituje Valverdeho agentura AP. "Sice je na třetím místě, ale je poznat, že je trochu nervózní. Často útočí, když by neměl, ale možná má plán a všechno to dělá naschvál," spekuloval jezdec týmu Movistar.

Contador po devíti etapách ztrácí na třetím místě minutu na prvního krajana Joaquima Rodrígueze, čtvrtý Valverde je pozadu o dalších sedm vteřin. Mezi španělské trio se vklínil jen Brit Christopher Froome se ztrátou 53 vteřin na lídra.

I přes manko je ale prý Contador favoritem na vítězství. "Možná není v nejlepší formě, ale pořád se zdá, že tady má ze všech největší šanci ovládnout letošní Vueltu. Je nejzkušenější a umí v podobných situacích chodit," myslí si další Španěl z pelotonu Igor Antón.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...