Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Bizarní zranění. Italskému cyklistovi ukončil sezonu střet s kočkou

Sport

  15:20
PRAHA - Zlomená lýtková a holenní kost, žádná Vuelta, žádné mistrovství světa... To je pro kočku, mohl by si postěžovat italský cyklista Domenico Pozzovivo. Přesnější by však bylo říct „kvůli kočce“. Právě oblíbené domácí zvířátko má totiž jeho nešťastné zranění na svědomí.

Cyklista Domenico Pozzovivo. foto: fizik.it

Pozzovivo byl zrovna v plné přípravě na závod Kolem Burgosu, pak ho měla čekat ještě Vuelta, kde by rozhodně nebyl bez šancí na úspěch. Jenže jeho sezonu předčasně ukončila srážka s kočkou při tréninku ve známém průsmyku Stelvio.

„Bylo to ve sjezdu, dlouhý úsek bez zatáček. Jel jsem asi sedmdesátkou,“ vybavil pátý muž letošního Gira v rozhovoru pro list Gazzetta dello Sport. „Uviděl jsem kočku, jak vybíhá z trávy po levé straně silnice. Dá se říct, že jsme si pohlédli do očí. Snažil jsem se jí vyhnout, ale narazila mi do předního kola.“

Kolo po srážce vyletělo do vzduchu, Pozzovivo šel naopak k zemi. „Klouzal jsem asi dvacet metrů. Viděl jsem, kam letím, takže jsem mohl korigovat směr. Bohužel jsem ale trefil pravou nohou svodidlo, hned pod kolenem," popsal jednatřicetiletý vrchař týmu AG2R La Mondiale, co způsobilo zlomeninu.

Po nehodě Pozzovivo zavolal mobilním telefonem otci a o deset minut později už byl v péči zdravotníků. Se zraněnou nohou musel rychle na operaci, po které se ho určitě nebude týkat obhajoba šestého místa na Vueltě. A zapomenout musí také na účast na mistrovství světa, které se pojede ve španělské Ponferradě na konci září.

Autoři:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...