Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Ježek už „běhá“ po schodech. Bolí to, ale jde to, vzkazuje z nemocnice

Sport

  12:17
GREENVILLE/PRAHA - Přátelé, kamarádi! Díky všem vašim vzkazům, energii, kterou nám posíláte, a veškeré vaší podpoře mám v sobě takovou sílu! napsal Jiří Ježek na svůj facebookový profil. Handicapovaný cyklista se v americkém Greenville zotavuje z karambolu, do nějž se přimotal ve finále závodu mistrovství světa. Týden od hrozivě vypadajícího pádu už Ježek zase chodí po svých.

Handicapovaný cyklista Jiří Ježek se v americkém Greenville zotavuje z pádu na mistrovství světa. foto: Facebook Jiřího Ježka

"Bolí to, jdu krok za krokem, ale JDE TO!" radoval se 39letý závodník, nejúspěšnější paralympionik všech dob. "Ve čtvrtek jsem mohl začít s dechovým cvičením, v pátek večer mě donutili postavit se (auu), pak už jsem "běhal" po schodech a neděle... První den bez injekcí proti bolesti!"

Ježek se na šampionátu v Greenville tlačil do hromadného spurtu, jenže po kolizi s rakouským soupeřem byl vymrštěn na kovové zábrany, které mu rozdrtily dvě žebra a "utrhly" prsní sval. O víkendu byl z pooperačního pokoje přesunut na rehabilitační kliniku, kde se bude připravovat na letecký transport domů. "Předběžný termín je za 14 dnů," říkala Ježkova žena Soňa.

Handicapovaný cyklista Jiří Ježek se v americkém Greenville zotavuje z pádu na...
Handicapovaný cyklista Jiří Ježek se v americkém Greenville zotavuje z pádu na...
Jiří Ježek a jeho vzkaz fanouškům z nemocnice.
Jiří Ježek.

"Lékaři, lidské tělo, síla myšlenky a láska... To všechno dokáže ZÁZRAKY!" pronesl ještě Ježek. "Díky vám všem, že jste se mnou! DĚKUJU!!!"

Podle lékařské zprávy první operace museli lékaři při operaci hrudníku odstranit i část protržené plíce a především právě zranění hrudního koše návrat do Česka brzdí. "Má přístroj, který mu pomáhá dýchat. Čekáme, až plíce zvládne přetlak v kabině," dodala Ježková.

Autor: