Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Cyklista Ježek podstoupil další operaci, jeho stav je stabilizovaný

Sport

  10:20
GREENVILLE/PRAHA - Handicapovaný cyklista Jiří Ježek, který se těžce zranil po pádu na mistrovství světa, se podrobil další operaci, tentokrát zlomené pažní kosti. Lékaři mu vyjmuli kostní štěp z pánve a nahradili jím poškozenou kostní tkáň poraněné paže. ČTK o tom informovala vedoucí reprezentačního týmu paralympiků Jaroslava Krakovičová. Ježkův stav je stabilizovaný.

Jiří Ježek jako předjezdec na Tour. foto: Škoda

"Přestože je rozsah zranění velmi vážný, lékaři mají z obou prozatím provedených operací dobrý pocit," uvedla Krakovičová v tiskové zprávě.

Hned po pádu v hromadném spurtu nedělního závodu na šampionátu v americkém Greenville se šestinásobný paralympijský vítěz podrobil operaci vážně poraněného hrudníku. Lékaři mu museli odstranit dvě rozdrcená žebra a nahradit je implantáty a přišít amputovaný prsní sval. Už v pondělí Ježka probudili z umělého spánku a odpojili od dýchacího přístroje.

Devětatřicetiletý Ježek, který má od jedenácti let amputovanou nohu pod kolenem, je nejúspěšnějším cyklistou paralympijské historie. Na kontě má také šest titulů mistra světa a letos už počtvrté vyhrál Světový pohár.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!