Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kreuziger dojel na úvod sezony ve Francii v čele pelotonu

Sport

  19:29aktualizováno  20:41
GRUISSAN (Francie) - Cyklista Roman Kreuziger má za sebou premiéru v dresu stáje Saxo-Tinkoff. V úvodní etapě závodu Kolem Středozemního moře skončil na 14. místě, do cíle dojel ve stejném čase jako vítěz Andre Greipel z Německa.

Roman Kreuziger foto: Reuters

"Jsem rád, že už přišly závody. Když nepočítám mistrovství světa, tak posledním závodem v minulé sezóně byl srpnový etapák USA Pro Cycling Challenge v Coloradu, což už je hodně dlouhá doba," uvedl Kreuziger na svém webu. V chladných a větrných podmínkách, které na jihu Francie panují, si prý cyklisté dávali pozor na pády. "Náš tým provází v úvodu sezony smůla.

Američan Duggan lehnul v Austrálii a je na dva měsíce mimo hru. Včera jsme v Kataru ztratili Kroona, kterého po pádu taky čeká dlouhá pauza," uvedl český jezdec. "Já se potřebuju hlavně rozjet a rozkoukat v balíku," dodal s tím, že o aktuální formě může hodně napovědět čtvrteční časovka na 25 kilometrů, jejíž poslední dva kilometry vedou do kopce.

Ze závodu záhy odstoupil vítěz Tour de France 2010 Andy Schleck, kterého v nepříznivém počasí trápily dýchací potíže. Vedení stáje RadioShack Leopard lucemburského cyklistu stáhlo po zhruba 100 kilometrech. Schleck, jenž kvůli zlomenině pánve zmeškal velkou část minulé sezony, by se měl vrátit v polovině února na závodu Tour du Haut-Var.

Cyklistický závod Kolem Středozemního moře

1. etapa (146,5 km): 1. Greipel (Něm.) 3:25:23 hod., 2. Pelucchi (It.), 3. Daniel (Fr.), 4. Nizzolo (It.), 5. Roelandts (Belg.), 6. Drujon (Fr.), ...14. Kreuziger všichni stejný čas.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!