Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Štybar udržel celkové druhé místo v Dunkerque

Sport

  17:28
DUNKERQUE (Francie) - Český cyklista Zdeněk Štybar udržel v závěrečné etapě závodu Čtyři dny v Dunkerque druhé místo v celkovém pořadí a o jednu pozici vylepšil svůj loňský výsledek. Dvojnásobný mistr světa na etapovém závodu na severu Francie stejně jako minulý rok zahájil silniční sezonu.

Zdeněk Štybar foto: ČTK

Šestadvacetiletý Štybar se na průběžnou druhou pozici dostal díky vítězství v pondělní čtvrté etapě, v níž zaznamenal premiérový triumf na silnici v dresu elitní belgické stáje Omega Pharma-Quickstep. Celkové vítězství si pohlídal Francouz Jimmy Engoulvent, který o něm prakticky rozhodl nedělní výhrou po sólovém úniku.

Závěrečnou deštivou etapu s cílem v Dunkerque vyhrál v hromadném spurtu Ital Matteo Pelucchi, jenž na pásce porazil Johna Degenkolba. Pomohl tím Štybarovi, jenž dojel v hlavním poli, protože německý vítěz úvodních dvou etap mohl v případě výhry odsunout českého cyklistu na třetí místo.

Engoulvent vyhrál 58. ročník tradičního závodu před Štybarem o 42 sekund, třetí Degenkolb byl zpět o další tři sekundy. Dalším Štybarovým startem bude od 29. května závod Kolem Belgie.

Výsledky etapového závodu Čtyři dny v Dunkerque

5. etapa (176,1 km): 1. Pelucchi (It.) 3:54:51, 2. Degenkolb (Něm.), 3. Napolitano (It.), 4. Petit, 5. Bouhanni (oba Fr.), 6. Van Hummel (Niz.), ...21. ŠTYBAR všichni stejný čas.

Konečné pořadí: 1. Engoulvent (Fr.) 21:04:00, 2. ŠTYBAR -42, 3. Degenkolb -45, 4. Betancour (Kol.) -1:03, 5. Voeckler -1:05, 6. Fédrigo (oba Fr.) -1:06.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...