Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Cyklisté měli těžkou nehodu, využil tohoto zloděj. Pošli nám alespoň data, prosí závodníci

Sport

  18:59
PRAHA - Z počátku vše vypadalo jako povedený aprílový žertík. Bohužel nebyl. Cyklisté Dan Martin a Romain Bardet v nedělní závěrečné etapě závodu Kolem Katalánska přišli o své wattmetry se závodními i tréninkovými daty. Zloděj je ukradl poté, co oba cyklisté spadli a vraceli se do sedla.

Dan Martin se po krádeži moc neradoval. foto: Reuters

Točí filmy pro dospělé, ve volném čase jezdí na kolech. Svaz jim ale vzal licenci

V poslední etapě týdenního klání, která vedla okolo Barcelony, klesali cyklisté při sjezdu více než 70kilometrovou rychlostí. Záhy se několik jezdců ocitlo na zemi. Mezi nimi i Dan Martin, vítěz dvou klasikářských Monumentů, a Romain Bardet, v roce 2016 celkově druhý na Tour de France.

Jenže poté, co se oba cyklisté po pádu ze země opět posadili na kolo, u řidítek postrádali cyklistický počítač.

„Ty chlape, který jsi mi ukradl můj Garmin z kola, když jsem se zrovna zvedal ze země, pošli data ze závodu mým trenérům,“ vyzval neznámého pachatele Ir Martin.

O den později se přidal i Francouz. „Zdá se, že někdo neodešel s prázdnýma rukama,“ vyťukal na sociální síť twitter Bardet, který po pádu na rozdíl od Martina závod nedokončil. Měl pohmožděný hrudník a řadu odřenin.

Cena počítačů cyklistických profesionálů se pohybuje v tisících korun. Zpravidla však mezi týmy a výrobci funguje sponzorská smlouva. I proto jsou pro oba postižené daleko důležitější data ze závodu.

„Mrzí nás to, Dane. Už pro tebe hledáme nový přístroj,“ reagovala na Martinův tweet firma Garmin, která týmu UAE Emirates wattmetry dodává.

Podobné krádeže nejsou v profesionální cyklistice výjimkou. Před dvěma lety stáj Bahrain-Merida přišla v Nizozemsku během noci o deset kol. Lupiči si je odnesli přímo z týmového autobusu.

Alexovi Dowsettovi, pětinásobnému šampionovi Británie v časovce, zase loni při vykrádání jeho domu vzali i jeho speciál v ceně stovek tisíc korun.

V prosinci si zase při výstavě v Birminghamu kdosi přivlastnil trofej pro vítěze Tour de France, kterou ještě v červnu nad hlavu zvedal Geraint Thomas z týmu Sky.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...