Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Cyklistický tým Sky už nebude Sky, sponzor vypověděl smlouvu

Sport

  9:54
Manchester / Praha - Jeden z nejlepších cyklistických týmů Sky přijde po příští sezoně o hlavního sponzora. Stejnojmenná televizní společnost dnes oznámila, že za rok velmi úspěšné partnerství ukončí. Během devítileté spolupráce dokázali v dresu britské stáje vyhrát Chris Froome, Bradley Wiggins a naposledy letos Geraint Thomas slavnou Tour de France.

Geraint Thomas si užíval triumfu s velšskou vlajkou. foto: Reuters

Stáj nyní bude hledat nového investora a věří, že ho najde. „Tým Sky bude závodit dál po jiným jménem, pokud najdeme někoho, kdo poskytne od začátku roku 2020 finanční prostředky,“ uvedl v prohlášení šéf týmu David Brailsford. „Ještě jsme neskončili, máme před sebou jistě vzrušující rok a uděláme vše, co je v našich silách, abychom dosáhli dalších úspěchů,“ dodal.

Pierre Latour, Geraint Thomas, Julian Alaphilippe a Peter Sagan se radují ze...
Geraint Thomas se raduje z vítězství na Tour společně se svou manželkou.

Team Sky vznikl v lednu 2010 s hlavním cílem: dobýt Tour de France. O dva roky později to dokázal Wiggins, který již ukončil kariéru a před třemi lety založil vlastní stáj. Na jeho úspěchy pak navázal Froome, který Tour vyhrál čtyřikrát (2013, 2015, 2016, 2017). Dominanci jezdců Sky letos v červenci v Paříži prodloužil Thomas.

Od svého vzniku dosáhla britská formace na 322 vítězství včetně osmi triumfů na Grand Tour. V letech 2015 a 2016 v týmu působil český cyklista Leopold König. S odhadovaným ročním rozpočtem 34 milionů eur je Sky na špici týmů WorldTour.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!