Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Cyklokrosař Zlámalík dostal trest za dopink

Sport

  20:07
PRAHA - Cyklokrosař Martin Zlámalík (23) dostal půlroční distanc za pozitivní dopingový test na stimulant efedrin. Pozitivní vzorek získali kontroloři po pohárovém závodu 19. listopadu v Plzni.

Cyklokrosař Martin Zlámalík foto: Michal DoležalČTK

Disciplinární komise Českého svazu cyklistiky vedená Milošem Kvasničkou mohla Zlámalíkovi udělit až dvouletý trest. Nižší trest zdůvodnila tím, že český reprezentant nepoužil látku ke zvýšení výkonu. Zlámalíkův trest začal platit 8. ledna. Do dnešního dne měl provizorně zastavenou činnost.

Mistr Evropy v kategorii do 23 let z roku 2003 v Táboře neprošel dopingovou kontrolou po čtvrtém závodu Budvar Cupu v Plzni-Doubravě, kde skončil čtvrtý. Obvinění z dopingu odmítl a požádal o přezkoumání vzorku B, který byl také pozitivní.

I po vynesení rozsudku je Zlámalík přesvědčen o své nevině. "Vinu necítím, ale rozhodnutí komise respektuji, protože je to nezávislý orgán, který zpracoval jen podklady," řekl Zlámalík, který prý neuvažuje o možnosti, že by se odvolal. "Bylo
by to stejně zbytečné," domnívá se cyklokrosař.

Prohlásil, že dopingový případ pro něj bude do budoucna znamenat psychický problém. "S čistou hlavou nebudu moci závodit, dokud nebudu vědět, jak se nedovolená látka do mého těla dostala, protože druhý takový problém by znamenal konec kariéry," řekl Zlámalík.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!