130 let

Martin Koukal | foto: ČTK

Koukal byl v Rakousku třetí, Řezáče diskvalifikovali

Sport
  •   13:34
SEEFELD (Rakousko) - Dálkový běžec na lyžích Martin Koukal začal sezonu třetím místem v klasické desítce kategorie FIS v Seefeldu a dvanácté místo obsadil na stejné trati bruslením. Jeho kolegu z rakouského týmu Skinfit Racing Stanislava Řezáče v klasice kvůli zkrácení trati diskvalifikovali.

"Točil jsem asi o dva metry dřív na ledové plotně. Zlikvidoval bych lyže. Už tak jsem odlepil hranu," komentoval svůj prohřešek Řezáč na webu skinfitracing.com. "Byl bych asi devatenáctý. Nic moc pocitově, neměl jsem formu," uvedl nejlepší český lyžař minulé zimy, jehož hlavním cílem v nadcházející sezoně bude série Ski Classics.

Na převážně rovinaté trati se klasika jela soupaží a Koukala předstihli jen Němci Franz Göring a Jonas Dobler. "Pořád je to jen příprava. Zajímavé to bude za dva týdny na La Sgambedě. Pocity se ale zlepšují a to je potěšující," řekl Koukal. Do seriálu dálkových běhů FIS Marathon Cup, v kterém chce útočit na špičku v celkovém pořadí, vstoupí 16. prosince v italské La Sgambedě závodem na 42 km volně.

V neděli na volné desítce skončil Koukal na zemi při předjíždění soupeře o kolo a dojel dvanáctý. "Byl jsem rozladěný, ještě že jsem ho pak nepotkal," zlobil se. Bruslařský závod vyhrál Němec Tom Reichelt, Řezáč nestartoval. Koukala ještě o nadcházejícím o víkendu čeká v rakouském Gomsu závod Alpen Cupu. Pak už zamíří do italského Livigna, kde pojede La Sgambedu, v které se Řezáč v rámci přípravy představí v páteční klasické třicítce.

Autor: ČTK