Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Šampioni prodloužili sérii Wizards, Veselý nebodoval

Sport

  9:22
DALLAS - Basketbalisté Washingtonu prohráli na palubovce úřadujícího šampiona NBA Dallasu 98:107 a připsali si šestou porážku za sebou. Hned ve třech utkáních úterního programu se prodlužovalo. Největší drama se odehrálo v Memphisu, kde Los Angeles Lakers vyhráli až po druhém prodloužení.

Dirk Nowitzki a Jan Veselý foto: ČTK

Největší drama se odehrálo v Memphisu, kde Los Angeles Lakers vyhráli až po druhém prodloužení.

Úterní výsledky

Cleveland - Toronto 88:96, Dallas - Washington 107:98 (za hosty Veselý 2 doskoky), Denver - Atlanta 118:117 po prodl., Indiana - Portland 92:75, Memphis - LA Lakers 111:116 po prodl., Oklahoma City - Houston 103:104, Orlando - Miami 104:98 po prodl., Sacramento - Golden State 89:115.

Washington si nechal od Dallasu jen za první půli nastřílet 60 bodů. Ve třetí čtvrtině sice Wizards předvedli desetibodovou šňůru, díky níž vedl Dallas pouze 70:68, ale Mavericks odpověděli šňůrou 13:3 a až do konce zápasu si udržovali dvouciferné vedení. Dallas táhl Dirk Nowitzki s 27 body, Jason Terry přidal 24 bodů.

Jan Veselý v dresu Wizards odehrál 17 minut, v nichž opět ani jednou nevystřelil na koš a připsal si pouze dva doskoky a jeden faul. Statistiky Wizards vedl Trevor Booker s 20 body a 12 doskoky, John Wall zaznamenal 18 bodů a 12 asistencí.

Los Angeles Lakers na půdě Memphisu ztráceli v poločase pouhý bod, ale ve třetí části prohrávali až o 17 bodů. Kobe Bryant a Andrew Bynum však zařídili zdramatizování zápasu, který dospěl do druhého prodloužení. Lakers se nakonec mohli radovat z vítězství 116:111. Bynum zazářil s 37 body a 16 doskoky, Bryant přidal 34 bodů.

Zajímavý podíl na výhře měl i Pau Gasol, který nasbíral osm asistencí, když často nahrával přímo pod koš Bynumovi. Gasolův bratr Marc si v dresu Grizzlies připsal 20 bodů, Marrees Speights byl nejlepším střelcem domácích s 25 body.

"Tenhle tým nikdy nepanikaří. Tahle loď nasadí svůj kurz a všichni se jej drží. Dneska nikdo nezpanikařil a všichni hráli svoji hru po celý zápas," chválil svůj tým trenér Lakers Mike Brown.

Ve floridském derby Orlando porazilo Miami 104:98 po prodloužení přesto, že ztratilo 22 míčů. Utkání mohl na konci normální hrací doby rozhodnout nejlepší střelec zápasu Dwayne Wade (28 bodů), jeho střela za dva body se však vykroutila z obroučky. Prodloužení ovládli domácí poměrem 10:4, když za Miami neskóroval nikdo krom Wadea. Domácí měli ve svém středu dva hrdiny. Prvním byl Jameer Nelson, který nastřílel 12 ze svých 25 bodů v poslední čtvrtině a prodloužení, druhým byl Dwight Howard, jenž nasbíral 24 bodů a 25 doskoků.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

V prodloužení vyhrál i Denver, který porazil Atlantu 118:117. Nuggets prohrávali v závěru čtvrté čtvrtiny o dva body, když čtyři vteřiny před sirénou otočil skóre trojkou z těžké pozice Danilo Gallinari. Vítězství mohl Atlantě poté zařídit faulovaný Kirk Hinrich, ale trefil pouze jeden trestný hod, a tak se šlo do prodloužení. V něm o konečném stavu rozhodl šestkami Brazilec Nené. Strhnout vítězství na stranu Hawks mohl Zaza Pachulia, který však bráněný Gallinarim neuspěl donáškou z bezprostřední blízkosti koše. Atlantě k výhře nestačilo ani 34 bodů Joe Johnsona a 33 bodů Joshe Smithe. Denver střelecky táhl s 22 body Nené.

V dalším vyrovnaném utkání se radoval Houston, který zvítězil na palubovce Oklahomy 104:103. Černé svědomí po zápase musel mít rozehrávač Oklahomy Russell Westbrook, který v poslední minutě zahodil jeden trestný hod, nechal si dát technickou chybu a ztratil zbytečně míč. Patnáct vteřin před koncem dal vítěznou trojku Houstonu Courtney Lee.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!