130 let

Roman Koudelka | foto: ČTK/AP

Další Koudelkovo umístění v elitní desítce. Po dvou letech se radují Rakušané

Sport
  •   19:45
zakopané - Skokan na lyžích Roman Koudelka byl desátý v závodě Světového poháru v Zakopaném. Třinácté vítězství v kariéře vybojoval Stefan Kraft, jenž se postaral o první rakouskou výhru v seriálu od svého triumfu v březnu roku 2017 v Planici.

Koudelka si opět dolétl pro Top 10, další Češi ve skocích nebodovali

Dvojnásobný mistr světa Kraft skočil v Zakopaném 133 a 132,5 metru a vyhrál o 2,6 bodu před Norem Robertem Johanssonem. Stupně vítězů zkompletoval Japonec Jukija Sato.

Jeho krajan Rjoju Kobajaši, lídr Světového poháru a vítěz Turné čtyř můstků, pokazil první kolo, po němž mu patřilo až 23. místo. Ve druhém se dokázal zlepšit alespoň na sedmou pozici.

Posunul se i Koudelka, který byl po prvním skoku dlouhém 127,5 metru dvanáctý. V druhém kole přidal nejlepší český skokan čtyři metry a uzavřel elitní desítku. V průběžném pořadí SP patří Koudelkovi jedenáctá pozice.

Na body dosáhl také Čestmír Kožíšek, jenž obsadil 28. pozici. Viktor Polášek do druhého kola z 39. místa nepostoupil, Filip Sakala vypadl v páteční kvalifikaci.

6. LEDNA: KOUDELKA PÁTÝ NA TURNÉ ČTYŘ MŮSTKŮ. Když mířil na prestižní Turné...
Roman Koudelka

„Roman opět potvrdil svou příslušnost k Top desítce a navíc i porazil několik závodníků, kteří jsou ve Světovém poháru před ním. Viktor chtěl zopakovat své výkony ze soutěže družstev, což se mu po chybě na odrazu nepodařilo. Byl z toho velmi zklamaný,“ uvedl v tiskové zprávě reprezentační trenér David Jiroutek s připomínkou šestého místa v sobotním závodu družstev.

Objev sezony Kobajaši vede celkové hodnocení seriálu o 464 bodů před Polákem Kamilem Stochem, jenž před domácím publikem nečekaně vypadl už v prvním kole a nebodoval. 

Závod skončil pro polské fanoušky zklamáním: nejlepší z domácích reprezentantů Dawid Kubacki, vítěz předchozího pohárového závodu ve Val di Fiemme, byl až dvanáctý.

Světový pohár pokračuje příští víkend závody v Sapporu.

Autor: ČTK