Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Další ocenění Ledecké. Mezi Evropany byli lepší jen Djokovič, Modrič a Hamilton

Sport

  13:45
Varšava / Praha - Nejlepším evropským sportovcem roku byl v anketě tiskových agentur vyhlášen už potřetí srbský tenista Novak Djokovič. Česká dvojnásobná olympijská vítězka ve sjezdovém lyžování a snowboardingu Ester Ledecká skončila v hlasování pořádaném polskou agenturou PAP na čtvrtém místě.

Šťastná Ester Ledecká foto:  Michal Šula, MAFRA

Rok 2018 podle českých sportovců? Překvapivé zlato na olympiádě i soud Řepky s ‚bývalkou‘

Letošní vítěz Wimbledonu a US Open, který se vrátil na pozici světové tenisové jedničky, si v anketě 23 tiskových agentur, mezi nimiž byla i ČTK, zopakoval vítězství z let 2011 a 2015. Víc výher má jen švýcarský tenista Roger Federer, který byl evropským sportovním králem zvolen pětkrát.

Ester Ledecká je suverénní vítězkou Sportovce roku 2018.
Česká sjezdařka Ester Ledecká odhalila 11. října 2018 svoji fotografii na zdi...

Další místa obsadili chorvatský fotbalista a držitel Zlatého míče Luka Modrič a britský mistr světa v závodech formule 1 Lewis Hamilton. Vítěz dvou předchozích ročníků portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo se nevešel do první desítky.

V ní jsou vedle Ledecké ještě další dvě ženy - norská běžkyně na lyžích Marit Björgenová, která letos ukončila závodní kariéru, a rumunská tenisová jednička Simona Halepová.

Nejlepší sportovci Evropy roku 2018 podle ankety evropských agentur:

1. Djokovič (Srb./tenis) 145 bodů, 2. Modrič (Chorv./fotbal) 132, 3. Hamilton (Brit/formule 1) 114, 4. LEDECKÁ 74, 5. M. Fourcade (Fr./biatlon) 69, 6. Hirscher (Rak./sjezdové lyžování) 67, 7. Björgenová (Nor./běh na lyžích) 59, 8. Griezmann (Fr./fotbal) 43, 9. Mayer (Fr./atletika) 40, 10. Halepová (Rum./tenis) a Stoch (Pol./skoky na lyžích) po 39.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Zahradník/údržbář budov

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Praha