Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Další pětisetová bitva měla znovu českého vítěze, finále je blízko

Sport

  21:28
PORIČ - Tomáš Berdych získal pro český tým druhý bod. Do zápasu proti Čiličovi vkročil famózně. Dva set získal v poměru 6:3. Pak ale zabral Čilič a szískal další dva sety. Rozhodoval tak pátý set, který ovládl znovu Berdych.

Tomáš Berdych. foto: ČTK

Davis cup on-line

Berdych se do soupeře od prvního míčku zakousl a ten jeho tvrdým a přesným úderům nedokáže vzdorovat. Hned v závěu setu mu dvakrát sebral podání a pokračoval v tom i v druhé sadě.

Čilič na druhé straně Berdycha při jeho podání ohrozil jen jednou a zaslouženě prohrál dvakrát 3:6.

Ve třetím setu ovšem přišlo vystřízlivění. Čilič zpřesnil hru, neztrácel už svá podání a naopak dokázal prolomit Berdychův servis. Chorvat tak snížil na 1:2 ze svého pohledu.

Velký boj se odehrál ve čtvrtém setu. Berdych znovu ztratil svůj servis a vypadalo to na další set v poměru 6:3, ale český tenista ještě zabojoval a vzal si své podání zpátky. Čilič ale brejknul Berdycha znovu a poté při svém podání rozhodl o zisku setu 6:4.

V pátém setu Berdych zmobilizoval své síly a znovu předváděl své skvělé údery hrané s maximálním rizikem. Čiličovi sebral podání a dotáhl další pětisetovou bitvu do vítězného konce.

"V rozhodující sadě jsem byl o moc lepší než on. Měl jsem více šancí k brejku a jemu jsem žádnou nenabídl," chválil se Berdych. "Tuhle výhru zařadím z daviscupového pohledu hodně vysoko. Porazit Čiliče doma a na antuce, za to jsem hodně rád. Utkání bylo dost solidní," řekl po zápase český hráč.

Češi vedou 2:0 a stačí jim jediný bod k postupu do finále.