130 let
Pracovníci ve speciálních oblecích dezinfikují ulice města.

Pracovníci ve speciálních oblecích dezinfikují ulice města. | foto: ČTK

Další sportovní obětí je MS ve stolním tenisu. Kvůli koronaviru bylo odloženo o tři měsíce

Sport
  •   9:16
Mistrovství světa družstev ve stolním tenisu v jihokorejském Pusanu bylo kvůli šíření koronaviru odloženo o tři měsíce na červen. Šampionát se měl původně uskutečnit 22. až 29. března, mezinárodní federace ITTF nyní uvedla, že pro svůj vrcholný turnaj rezervuje termín 21. až 28. června.

Odložení mistrovství světa si vyžádal rostoucí počet nakažených koronavirem v Koreji, jenž se k dnešku vyšplhal skoro k tisíci. Značný počet případů byl hlášen právě z dějiště šampionátu Pusanu, druhého největšího města v zemi. Nemoci COVID-19 zatím v Koreji podlehlo devět lidí.

„Rozhodnutí jsme vzhledem k nejistotě a měnící se situaci v Korejské republice během šíření nemoci COVID-19 celou zemí udělali s ohledem na zdraví a bezpečnost hráčů, rozhodčích a fanoušků, což je naše priorita,“ uvedli představitelé ITTF s dodatkem, že budou situaci nadále monitorovat.

V Koreji byl už kvůli šíření koronaviru odložen start fotbalové ligy, obdobně postiženy jsou také soutěže ve volejbalu, basketbalu či házené.

Celosvětově se virem nakazilo více než 80 tisíc lidí, z toho 77 tisíc v Číně, která hlásí přes 2600 mrtvých. Šíření koronaviru už výrazně ovlivnilo globální fury sportovní kalendář a způsobuje vrásky i pořadatelům olympijských her v Tokiu.

Autor: ČTK