Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Další těžký pád cyklisty. Soler má prasklou lebku

Sport

  20:03aktualizováno  22:52
MALBUN - Šestou etapu Kolem Švýcarska poznamenal pád kolumbijského cyklisty Mauricia Solera. Druhý muž průběžného pořadí byl kvůli vážným zraněním hlavy přepraven vrtulníkem do nemocnice. "Je na jednotce intenzivní péče a je to velmi vážné," citovala agentura Reuters lékaře stáje Movistar Alfreda Zunigu s tím, že osmadvacetiletý Soler má otok mozku, několik zlomenin a odřenin.

Mauricio Soler foto: ČTK

"Je v bezvědomí, ale naštěstí je jeho stav stabilizovaný a nezdá se, že by se teď objevily nějaké komplikace," dodal. K nehodě došlo zhruba 33 kilometrů po startu a organizátoři kvůli pádu na nějaký čas závod přerušili, aby mohli lékaři ošetřit všechny poraněné.

Podle mluvčího stáje Movistar narazil Soler do obrubníku, přeletěl přes řidítka a narazil do sloupu. Při pádu prý také narazil do jednoho diváka. Z etapového vítězství se po 157,7 km radoval Nizozemec Steven Kruijswijk. Z českých cyklistů byl nejlepší Leopold König na 14. místě, Zdeněk Štybar dojel na 37. a Jan Bárta na 125. příčce.

V čele průběžného pořadí je Ital Damiano Cunego s náskokem jedné minuty a 23 sekund před Nizozemcem Baukem Mollemou, třetí je s odstupem dalších 13 sekund Kruijswijk. Štybar na 27. místě ztrácí na vedoucího jezdce dvacet minut.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...