Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Davis Cup: Štěpánek nenastoupí, v pátek jej nahradí Minář

Sport

  8:00aktualizováno  15:15
OSTRAVA - Čtvrtfinále Davis Cupu Česko-Argentina je rozlosováno. Na tvrdém povrchu taraflex v ostravské ČEZ Aréně se v pátek jako první představí od 15:00 hodin Tomáš Berdych s Juanem Monakem, po nich nastoupí na kurt česká dvojka Ivo Minář s Juanem Martinem Del Potrem. Radek Štěpánek je zatím nominován pouze na sobotní čtyřhru.

Tomáš Berdych a Radek Štěpánek. foto: AFP

Česká tenisová reprezentace se v Ostravě bude muset minimálně pro páteční dvouhry obejít bez schopností dvojky Radka Štěpánka, kterého nahradil Ivo Minář. Čtvrtfinálový duel Česko-Argentina otevřou úvodním zápasem Tomáš Berdych a Juan Monako.

ON-LINE PŘENOS Z DAVIS CUPU

SLEDUJTE OD PÁTKU 15:00 HODIN DO NEDĚLNÍHO VEČERA KONTINUÁLNÍ ON-LINE PŘENOS ZE ČTVRTFINÁLE DAVIS CUPU MEZI ČESKEM A ARGENTINOU.

Nominace Iva Mináře, jako české dvojky, která nastoupí proti Del Potrovi překvapila také Argentince. " Jsme z toho stále překvapeni, ale musíme se teď připravit na Iva Mináře. Navíc Štěpánek může nastoupit v sobotní čtyřhře nebo i v nedělní dvouhře," řekl nehrající kapitán Argentiny Tito Vazquéz.

RADEK ŠTĚPÁNEK

"Koleno ještě není úplně v pořádku, každá hodina odpočinku navíc je jen plus. V sobotu bych měl hrát a uvidíme, zda mi noha dovolí nastoupit i v neděli. O tom se v sobotu večer budeme radit s doktorem Kolářem a panem Navrátilem."

Čeští tenisté budou mít velkou zbraň nejen ve skvělých ostravských fanoušcích, ale také v extrémně rychlém povrchu taraflexu. " Připravovali jsme se na něj již ve Francii, ale je to hodně nezvyklé. Podle mne by se mělo hrát jen na površích, na kterých se konají grandslamy," dodal na toto téma Vazquéz.

"Pro nás je naopak velkou výhodou, Argentinci na to nejsou moc zvyklí," kontrovala překvapivá česká dvojka Ivo Minář. "To, že budu hrát, jsem se dozvěděl dnes po dopoledním tréninku, musím se pořádně připravit. Del Potro je velký favorit, těží hlavně ze svého servisu," komentoval svou nominaci Minář.

Do sobotní čtyřhry by měl nastoupit Radek Štěpánek buď s Lukášem Dlouhým nebo Tomášem Berdychem, se kterým má daviscupovou bilanci 3:0. "V sobotu Radek nastoupí do čtyřhry, poté uvidíme, jak na tom jeho koleno bude. Ohledně neděle se rozhodne až v sobotu večer podle vývoje stavu celého utkání s Argentinou a také podle Radkova stavu," řekl k losování a zdravotním problémům Štěpánka nehrající český kapitán Jaroslav Navrátil.

PROGRAM DAVIS CUPU V OSTRAVĚ

PÁTEK - OD 15:00 HODIN:
TOMÁŠ BERDYCH (ČR) - Juan Monaco (Arg.)
IVO MINÁŘ (ČR) - Juan Martin Del Potro (Arg.)
SOBOTA - OD 12:00 HODIN:
Lukáš Dlouhý, Radek Štěpánek
- Juan Martin Del Potro, Leonardo Mayer (Arg.)
NEDĚLE - 14:00 HODIN:
TOMÁŠ BERDYCH (ČR) - Juan Martin Del Potro (Arg.)
IVO MINÁŘ (ČR) - Juan Monaco (Arg.)