Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Davyděnko dostal ve dvouhrách volno

Sport

  14:58
MOSKVA - Souboj českých tenistů proti Rusům zahájí v Moskvě dvouhra Tomáše Berdycha s Maratem Safinem. Po nich nastoupí na antuku v Lužnikách Igor Andrejev s Radkem Štěpánkem.

Nejlepší ruský tenista dostal pro dvouhry volno. foto: ČTK

Ruský nehrající kapitán Šamil Tarpiščev přišel s překvapivým tahem, když do dvouher nenasadil svého nejlepšího hráče Nikolaje Davyděnka. Jedničkou domácího týmu se pro víkendové utkání stal Andrejev. 


Davyděnko si společně s Michailem Južným zahraje zřejmě jen sobotní čtyřhru, do kterého byli za český tým nahlášeni Pavel Vízner a Lukáš Dlouhý. V neděli se utká Štěpánek se Safinem a souboj uzavře utkání Berdycha s Andrejevem. "Určitě jsme počítali s tím, že nebude hrát Davyděnko. Tahle sestava je pro nás ale překvapivá. Rusové však mají vyrovnaný tým, čtyři dobré hráče," řekl nehrající kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil. Čtvrtý hráč světa Davyděnko v neděli vyhrál na turnaj na rychlém povrchu v Miami a do Moskvy přiletěl teprve ve středu.
    

Berdych se Safinem dosud nikdy nehrál. "Tím, že to bude v Davis Cupu to bude velmi speciální zápas. Ale připravím se co nejlíp, jako na kterýkoliv jiný zápas, budu se snažit hrát svůj nejlepší tenis a získat pro nás první bod," prohlásil devátý hráč světového žebříčku. Berdych, který před vyřazením v semifinále turnaje v Miami porazil i dva ruské hráče Dmitrije Tursunova a Andrejeva, bude teprve taktiku na Safina vymýšlet. "Určitě to důkladně probereme před zápasem, teď je myslím ještě dost času to rozebírat a přemýšlet nad taktikou," podotkl český hráč. Nejdůležitější podle něj bude samotný výkon na hřišti. 
    

Rozlosování:

Pátek, 11:00

Safin - Berdych, Andrejev - Štěpánek 
Sobota, 12:00 

Davyděnko, Južnyj - Dlouhý, Vízner
Neděle, 11:00
Andrejev - Berdych, Safin - Štěpánek

 
   

V Moskvě je Berdych od pondělí. Nejprve hlavně odpočíval a zvykal si na časový posun a také na antukový kurt. "Všechno je v pořádku, hlavně nejsou zranění a podobné problémy, ani v týmu. To je to nejdůležitější," uvedl. Rusové mají podle Berdycha natolik vyrovnaný tým, že je skoro jedno, koho postaví.  Safin, kterému patří až 87. místo v pořadí ATP, je přesvědčen, že v prvním zápase bude mít o něco těžší pozici. "Z výsledků posledních zápasů a posledních turnajů, je na tom o mnoho lépe. Bude se mu se mnou určitě hrát lépe, než mně s ním," podotkl ruský tenista, který letos na turnajích vyhrál jen jeden zápas.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...