Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Dcera olympijského medailisty Báby je od kolen dolů ochrnutá. Fanoušci jí během chvíle poslali přes milion korun

Sport

  13:00
PRAHA - Dcera bronzového medailisty z olympijských her v Aténách 2004 Jaroslava Báby Rebeka nemá jednoduchý osud. V době těhotenství Bábovy manželky lékaři diagnostikovali plodu rozštěp páteře, a tak Bábova žena musela ve 24. týdnu podstoupit v Belgii operaci.

Jaroslav Bába na MS v Pekingu. foto: Facebook/Denisa Rosolová

Zásnuby a nyní konec kariéry. Atletická kráska Rosolová je totiž těhotná

Malá Rebeka přišla na svět dva týdny po tomto zákroku, navíc ihned po narození musela podstoupit několik operací. Přesto stále zůstává od kolen dolů ochrnutá.

„Od kyčlí dolů to navíc také není stoprocentní. Rebeka musí podstupovat řadu rehabilitací, které bohužel nejsou nejlevnější. Jeden rok vyjde cca na 250 tisíc korun,“ napsala na svůj facebookový profil někdejší Bábova přítelkyně a kolegyně z atletického reprezentačního týmu Denisa Rosolová.

„Může se zdát, že Jarda jako medailista (ve skoku vysokém) a úspěšný atlet bude mít vystaráno. Tak to bohužel není, atletika prostě není sport, kde se točí miliony. Jakmile skončíte, nezbývá nic jiného, než nastoupit do práce jako každý jiný,“ doplnila.

Proto Rosolová zřídila a na svém Facebooku transparentní účet, kam mohou fanoušci posílat Bábovi a jeho manželce potřebné peníze na další operace. „Budu velice vděčná, když se rozhodnete mu pomoci,“ napsala.

Ve čtvrtek, tedy hned dva dny po zveřejnění výzvy, Rosolová zveřejnila video, v němž popisuje, jak jí fanoušci udělali obrovskou radost tím, že na účet poslali 1,1 milionu korun.

„Mám ještě teď husí kůži. Jsem ráda, že v nás ještě zůstalo něco hezkého a ta společnost ještě není tak úplně špatná. Ještě jednou vám moc děkuju,“ radovala se Rosolová. 

Autor: