Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Finále jdeme vyhrát, shodly se Hradecká s Hlaváčkovou

Australian Open

  17:41
LONDÝN - Opojení ze zisku olympijské medaile si během následujících hodin vychutnají tenistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Výhrou v dnešním semifinále si zajistily nejhůře stříbro a za dva dny půjdou na trávě v All England Clubu ve finále čtyřhry útočit na třpytivé zlato.

Andrea Hlaváčková (vlevo) a Lucie Hradecká foto: ČTK

"Je to nádherný pocit. Ukázaly jsme všem, že na to máme, že sem patříme, že jsme nominaci dostaly zaslouženě," řekla Hlaváčková po semifinálové výhře nad světovými jedničkami Liezel Huberovou a Lisou Raymondovou z USA 6:1, 7:6.

ČTĚTE TAKÉ

Hráčky bydlí v olympijské vesnici, kde si vyslechnou mnoho gratulací, ale i povzbuzení, aby vyhrály celý turnaj. "Nebudou nás plácat, že to je dobré. Oni chtějí vyhrát všichni zlato, takže budou říkat, že musíme ještě vyhrát. A my samozřejmě chceme vyhrát," uvedla Hlaváčková. "My si pro zlato půjdeme," dodala Hradecká.

Už před semifinále Hlaváčková odvážně vyhlásila, že nejvýše nasazené Huberovou s Raymondovou porazí. Na kurtu to dnes po vzoru velkých es dokázaly. "Věřila jsem tomu, že na to máme. Určitě jsem to chtěla a vyšlo to," řekla Hlaváčková.

Krátce po výhře v semifinále se tenistky v areálu potkaly s realizačním týmem, blízkými a rodiči Hlaváčkové. Z tradičních plastových pohárků si u kulatého stolu přiťukli šampaňským. "Moc nám fandili, takže bylo příjemné si s nimi ťuknout na tu medaili. V neděli ještě uvidíme, jaká bude," řekla Hradecká.

Úspěšné deblistky prožívají báječné časy. Loni ovládly French Open a Hradecká proměnila mečbol ve finále Fed Cupu. Letos hrály semifinále Australian Open a v Paříži, ve Wimbledonu byly ve finále a vše završí bojem o olympijské zlato. "Mají nebezpečnou hru, výborně se se doplňují a přemýšlejí, co mají hrát," řek o nich Petr Pála, fedcupový kapitán a šéf tenisové výpravy na olympiádě.

Ostatním tenistům se nedařilo

Celý pátek si tenistky plánovaly užívat jistou medaili. "Je to úžasné," shodly se. "Pak se vyspíme, budeme odpočívat, půjdeme si zatrénovat, dobře se najíst a pomalu se dostávat do koncentrace na finále," plánovala Hlaváčková.

Zajímavé je, že se Hradecké s Hlaváčkovou letos tolik daří na trávě, i když zvláště Hradecká neměla tento povrch ráda. "Teď už to můžu říci oficiálně, trávu už mám opravdu ráda," vyhlásila Hradecká a zvesela dodala: "A budu jí mít ještě raději, pokud vyhrajeme." V olympijském turnaji zůstaly jako poslední české naděje na zisk medailí.

Skončili Tomáš Berdych i Petra Kvitová, neuspěl ani debl Berdych, Radek Štěpánek, kterému se věřilo. "Je to krásný pocit, že jsme ukázaly, že na olympiádě je medaile důležitá z dvouhry i čtyřhry," řekla Hlaváčková.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!