Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Debutant Bruncvík na triumf nedosáhl, na Temži vyhrál Oxford

Sport

  18:00aktualizováno  19:32
LONDÝN - První český účastník slavného závodu osmiveslic na Temži Milan Bruncvík se vítězství nedočkal. Posádka jeho Cambridge, jež obhajovala loňský triumf, podlehla ve 159. ročníku rivalům z Oxfordu.

Osmiveslice Oxfordu vyhrála závod na Temži foto: Reuters

Dvojnásobný olympionik Bruncvík se postaral o českou premiéru v závodu, který se jezdí už od roku 1829. V osmadvaceti letech byl nejstarším veslařem Cambridge a s 82,6 kg nejlehčím veslařem v závodu. Oxford v něm vedl prakticky od startu a náskok během 6,8 km pomalu navyšoval. Nakonec zvítězil jasně o půldruhé délky lodi a v historické bilanci snížil vedení Cambridge na 77:81.

"Byli prostě rychlejší," citoval Bruncvíka iDnes.cz. "Jeli líp. Udrželi si náskok, co měli na startu, podrželi ho celou zatáčku. My jsme dělali, co jsme mohli, ale už jsme nedokázali využít konec, kde naše pravá dráha měla výhodu," poznamenal. Jeho první start na slavné regatě bude zároveň pravděpodobně i poslední. "Na univerzitě budu studovat do srpna a jediná možnost je, že by se podařilo navázat na doktorském studiu. Ale to je zatím ve hvězdách," dodal český veslař.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!