Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Dejte si do pokoje klokana, když se vám nelíbí, vysmál se Australanům starosta Ria

Sport

  12:00
RIO DE JANEIRO/PRAHA - Toalety jsou ucpané, dráty nám trčí ze zdi, tady bydlet nebudeme. To vzkázala organizátorům olympijských her v Riu de Janeiro australská výprava. Odpověď přišla záhy a Australany jistě nepotěšila. Starosta Ria Eduardo Paes jim vzkázal, že pokud se jim pokoje nelíbí, mají si do nich dát klokana.

Takto vypadají pokoje v olympijské vesnici. Australané se do nich nastěhovali až po dvou dnech. foto: Reuters

Špína a ucpané záchody. Australané se odmítli nastěhovat do olympijské vesnice

Australané se v neděli odmítli nastěhovat do olympijské vesnice, protože si stěžovali na špínu, silný zápach plynu, špatný stav toalet, trubek a elektrického vedení a neosvětlená schodiště, a proto se nastěhovali do přilehlých hotelů.

Už v pondělí ale otočili, pochvalovali si postup prací, které většinu nedostatků napravily, a v úterý se přece jen do svých příbytků během her nastěhovali.

„Už zbývají dodělat pouze instalatérské práce ve třech pokojích a nějaký úklid a naši sportovci se budou moci nastěhovat,“ řekl mluvčí australského týmu Mike Tancred.

Brazilští vojáci střeží vstup do olympijské vesnice v Riu.
Pohled na část budovy, v níž bude ubytována portugalská výprava.

O to víc je proto zarazila Paesova poznámka pro místní média. „Tak ať si tam daj klokana a budou se cítít, jako doma. Naše olympijská vesnička je daleko hezčí, než jakou měli v roce 2000 v Sydney, vůbec proto nechápu, proč si stěžují,“ stěžoval si starosta Ria.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!