Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Del Potro se přiblížil Turnaji mistrů. Jistotu má poprvé v kariéře Goffin

Sport

  18:08aktualizováno  20:23
PAŘÍŽ - Sedmým účastníkem tenisového Turnaje mistrů se stal Belgičan David Goffin. Jistotu získal paradoxně nedlouho poté, co na Masters v Paříži prohrál ve třetím kole. Prestižní akci na závěr sezony si užije poprvé. Šestadvacetiletému Goffinovi pomohl domácí Lucas Pouille, jenž rovněž vypadl ve třetím kole.

Juan Martín del Potro. foto: Reuters

‚Sbohem!!!‘ Berdych se pustil do fanouška, který kritizuje jeho luxusní život

Naopak do čtvrtfinále se dostal Argentinec Juan Martín del Potro a startu na Turnaji mistrů se výrazně přiblížil. Navíc jeho výhra zároveň znamená, že po deseti letech vypadne z elitní desítky světového žebříčku zraněný Novak Djokovič. Hvězdný Srb, držitel 12 grandslamových titulů, nemůže hrát už od července kvůli potížím s loktem.

Del Potro si v hale Bercy poradil s Nizozemcem Robinem Haasem, a aby se vešel mezi osmičku postupujících do Londýna, potřebuje ještě jednu výhru. V pátek nastoupí proti Johnu Isnerovi z USA.

Skvělou formu z podzimních halových turnajů prokázal Del Potro výhrou nad Haasem 7:5, 6:4. Předtím obhájil titul ve Stockholmu a v Basileji prohrál až ve finále s domácí legendou Rogerem Federerem.

David Goffin na turnaji v Římě.
Argentinec Del Potro se natahuje po míčku v zápase s Chorvatem Čiličem.

„Je to extra motivace,“ řekl argentinský tenista k boji o Turnaj mistrů. „Hrozně rád bych se do Londýna ještě jednou dostal. Bylo by to fantastické,“ dodal vítěz US Open z roku 2009.

V případě postupu do semifinále by se dostal na osmou, poslední postupovou pozici místo Španěla Pabla Carreňa. Ten už v Paříži dohrál.

Del Potrova dnešní výhra zároveň znamená, že po deseti letech vypadne z elitní 

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...