Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Dělal si snad selfie? Portugalský judista zápasil s telefonem v kapse

Sport

  10:07
Bratislava - Portugalský judista Anri Egutidze byl při závodech Grand Slamu v ázerbajdžánském Baku diskvalifikován. Důvod byl hodně zvláštní – Egutidze měl v kimonu schovaný mobilní telefon.

V zápase dvou judistů Portugalcovi vypadl mobil. foto: Reprofoto

Utkání mezi Portugalcem a švédským soupeřem Robinem Packem v kategorii do 81 kilogramů začalo, ale vzápětí rychle skončilo. Pacek se snažil svého protivníka chytit, jenže v tu chvíli Egutidzemu vyklouzl z kimona mobilní telefon a s hlasitou ranou dopadl na zem.

Švéd si ihned přestal všímat soupeře, ihned popadl telefon a ukazoval jej rozhodčím. Ti Portugalci s gruzínskými kořeny udělili technickou chybu za to, že na tatami vnesl nepovolený předmět. Utkání tak skončilo.

Kontroverzní moment pochopitelně přilákal řadu fanoušků na sociálních sítích, kteří začali debatovat, proč s sebou Egutidze telefon vůbec měl. Často se shodovali na tom, že jej v kimonu prostě zapomněl.

„Možná chtěl se známými sdílet tepovou frekvenci a spálené kalorie během zápasu přes Google Health či nějakou jinou aplikaci,“ myslel si jeden z uživatelů. „Třeba si myslel, že bude potřeba během zápasu změnit status na Facebooku,“ přidal další. „Nebo šlo je o selfie,“ smál se jiný.

Autor: