Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Díky, ale končíš. Teď sem jde Serena. Loňský finalista French Open kvůli ní musel opustit tiskovku

Sport

  14:00
Paříž (Od našeho zpravodaje) - Některé hvězdy jsou si rovné - a jiné rovnější. Do druhé kategorie se opět zařadila Serena Williamsová, kvůli níž pořadatelé Roland Garros po pár otázkách usekli tiskovou konferenci Dominika Thiema. „To jsem nějaký junior?“ rozčiloval se pak pařížský finalista z roku 2018. A právem.

Serena Williamsová skončila na French Open nečekaně už ve třetím kole. foto: ČTK/AP

Senzační české tažení na French Open pokračuje. Vondroušová povolila soupeřce jen dva gemy a je poprvé ve čtvrtfinále

Poté, co loni ve finále US Open zuřila, osočila sudí ze sexismu a ještě jí za to američtí novináři po utkání zatleskali, se znovu vyjevila výjimečně privilegovaná role Sereny Williamsové na grandslamech. 

Jakožto vítězka 23 velkých trofejí má logicky na spoustu věcí přednostní právo, ale v Paříži to organizátoři tentokráte přehnali.

Rakušan Dominic Thiem, jeden z nejlepších antukářů planety, zrovna v němčině v hlavní místnosti pro tiskové konference odpovídal krajanům. Ale pak jen zaraženě poslouchal, co mu říkají zástupci turnaje.

Rakušan Dominic Thiem

Bylo to jednoduché: Konec, hotovo, sem jde Serena.

„To je fakt vtip,“ odsekával Thiem. „Já musím opustit místnost jen proto, že má přednost ona? Teď vážně - co to jako má být? Sakra, kašlu na to. Nebo jsem snad nějaký junior?“

To jistě ne, vždyť Thiem letos vyhrál turnaj v Indian Wells, porazil už Federera i Nadala. 

A také na rozdíl od americké ikony ženského tenisu zažil vítěznou sobotu; Williamsovou na Roland Garros po porážce od krajanky Keninové skončila ve 3. kole.

Podle novinářů deníku L’Equipe se vše mělo následovně: Williamsová si vysloveně neřekla o hlavní pódium, ale tlačila na organizátory jinak. „Dejte mě klidně do menší místnosti, ale hned,“ citují ji.

Williamsová pojmenovala svůj outfit slovem Zebra.
Serena Williamsová.

Načež se spustil zmatek - Thiem ven, Serena dovnitř, do toho přebíhali novináři. „Je to dost neuctivé,“ pronesla Williamsová. Francouzský list však neupřesňuje, zda tím myslela situaci celkově, nebo to, že kvůli ní vykázali Thiema.

Toho dění tak otrávilo, že už v odpovídání nepokračoval: „Když je to takhle, končím. Taky si můžu dělat, co chci.“

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Zahradník/údržbář budov

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Praha