Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskařka Cechlová skončila třetí

Sport

  22:28
OSTRAVA - Bolestivě natažené vazy v kotníku limitovaly na Zlaté tretře diskařku Věru Cechlovou. Bronzová medailistka z loňského mistrovství světa v Helsinkách prohrála souboj s olympijskou vítězkou Natalií Sadovovou, která hodila letošní nejlepší světový výkon 67,24 metru.

Diskařka Věra Pospíšilová-Cechlová foto: ČTK

Cechlová v posledním pokusu předvedla 63,44 metru a skončila třetí za Polkou Wiolettou Potepaovou. "Nechtěla jsem se na to vymlouvat, proto jsem to nikomu neříkala," prohlásila po závodu Cechlová.

Bojovala sama se sebou, její kotník držel pohromadě tejp. "Takže jsem mohla relativně dobře točit na té noze. A jsem ráda, že jsem nakonec hodila celkem daleko," řekla novinářům.

Na závod, kde byl hod diskem v hlavním programu při její účasti poprvé, se velmi těšila a neuměla si představit, že by do kruhu vinou zranění nenastoupila. "Nemohla jsem připustit, aby to tady bylo beze mne," uvedla atletka, kterou nyní čeká hlavně léčba a třítýdenní závodní pauza.

Hlavním cílem Cechlové je srpnové mistrovství Evropy v Göteborgu. "Musím se dát dohromady, musím to doléčit, při rotaci to bolí. Ale chtěla jsem si užít atmosféru a nechtěla vzdát," řekla směrem k divákům, kterých se v Ostravě sešlo více než 15.000. Už prý chápe, že je sport hlavně o zdraví. "Do teďka jsem žádné problémy neměla, pomalu, tedy vlastně pomaličku, ale jistě stárnu," smála se.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...