Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Djokovič bude bojovat na olympiádě bez kouče Vajdy

Sport

  11:37
BRATISLAVA - Novaku Djokovičovi bude při útoku na zlatou olympijskou medaili chybět tradiční člen realizačního týmu a dlouholetý trenér Marián Vajda. Bývalý československý reprezentant zůstal doma v Bratislavě, druhému hráči světa budou ve wimbledonském areálu případně po ruce odborníci ze srbského týmu.

Novak Djokovič foto: Reuters

"Do Londýna se nechystám, ale není třeba za tím hledat senzaci. S Nolem jsme se dohodli, že na olympijském turnaji ho povede nehrající kapitán daviscupového týmu Bogdan Obradovič," vysvětlil Vajda portálu sme.sk. Svůj podíl na slávě srbského tenisty má od roku 2006, ale před čtyřmi lety také nebyl v Pekingu, odkud si Djokovič přivezl olympijský bronz.

Sedmačtyřicetiletý Vajda bude sledovat Djokoviče a spol. jen v televizi, po skončení her se s ním začne od 20. srpna připravovat v Americe na US Open. "V Londýně touží po zlatu. Pak má cíl vyhrát US Open a znovu se stát prvním hráčem světa. Je mu pětadvacet, může přidat ještě dalších pět (grandslamových) titulů," odhadl slovenský kouč.

S Djokovičem by rád spolupracoval nadále, smlouvu vždy podepisují na jeden rok. "O sezoně 2013 se budeme bavit na listopadovém Masters v Londýně. Mám pocit, že mu stále mám co dát," řekl Vajda. Ač neletí na olympiádu, i doma v Bratislavě bude celé dny trávit na kurtech. Mladší ceru Natálii totiž připravuje na mistrovství Evropy hráček do 18 let.

Autoři: ,