Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Djokovič: Každý hledá lásku, štěstí a božské světlo. Bývalý kouč: Je ale třeba i trénovat

Sport

  13:13
BĚLEHRAD - Už dnes startují čtvrtfinálové boje v Davis Cupu a Srbsko povede proti oslabenému Španělsku (chybí Rafa Nadal i Roberto Bautista) světová dvojka Novak Djokovič. V jakém světle se před domácími fanoušky v Bělehradě představí.

Novak Djokovič a Bogdan Obradovič. foto: Reprofoto

Rok začal dvanáctinásobný grandslamový šampion skvěle, na turnaji v Dauhá zdolal ve finále světovou jedničku Andyho Murrayho, jenže na následujícím Australian Open senzačně padl už ve druhém kole s Uzbekem Denisem Istominem.

Po pauze se vrátil na turnajích v Acapulcu a Indian Wells, v obou případech jej už ve čtvrtfinále, respektive osmifinále vyřadil talentovaný Australan Nick Kyrgios.

Poté následovala další pauza, oficiálně kvůli léčení zraněného lokte. „Šest let jsem měl neuvěřitelné výsledky, teď to vypadá trochu jinak. Dal jsem si pauzu a strávil krásný čas s rodinou. Nyní se potřebuji dostat zpět do formy,“ hlásil devětadvacetiletý Srb před startem Davis Cupu, kde se od něj čekají povinné dva body.

Jenže dle zákulisních informací už Djokovičovi na tenisu až tak nezáleží. „Něco v jeho hlavě se změnilo. Federer dokáže hrát na nejvyšším levelu, i když má čtyři děti, našel rovnováhu. Ta Djokovičovi ale chybí,“ řekl Srbův bývalý trenér Bogdan Obradovič pro španělský deník AS.

Dlužno dodat, že také Švýcar se v předchozích letech nevyhnul výkyvům a v excelentní formě se vrátil až letos na začátku sezony. Na druhou stranu – srbská hvězda je o šest let mladší než Federer.

„Dostal se do fáze, kdy přestal tak tvrdě dřít. Začal se směšnými dietami a meditacemi místo toho, aby mlátil na tréninku do míčku,“ nebral si servítky Obradovič a každému je jasné, kam svými slovy míří.

Ano, ke konci spolupráce s německou legendou Borisem Beckerem a naopak vlivu mentálního kouče Pepeho Imaze. „Všichni přece hledáme lásku, štěstí a harmonii. Musíme být schopni nahlédnout do svého vlastního nitra a navázat spojení s božským světlem,“ hájí změny ve svém týmu sám Djokovič.

„Jistě, starat se o svou mysl je naprosto v pořádku, ale pořád musíte jít a trefovat míček dnes a denně při tréninku. Nemám nic proti Imazovi, ale utíkání od tréninku a jídla k němu mu k ničemu nebude. Novak je skvělý člověk, miluji ho, ale bohužel se nechává strhnout směšnými teoriemi lidí, kteří mu jen blbnou hlavu,“ kontroval Obradovič.

Ten je stále také daviscupovým trenérem Srbska a tak místní novináře zajímalo, jak na tuto kritiku reagoval sám Djokovič. „Ptal se mě na to i Toni Nadal. My spolu nemáme konflikt, problém má Novak sám se sebou. Řekl jsem mu, že na mě může být naštvaný, ale není žádný turnaj, trénink, nebo šatna, kde by se přede mnou schoval. Chci pro něj to nejlepší, miluji Novaka a vždycky mu na rovinu řeknu, co si myslím,“ nebál se ani této konfrontace Obradovič.

Následně dodal, že svými slovy chce Djokoviče především nabudit a vyburcovat k tomu, aby opět trénoval a dřel tak jako dříve. A také pořádně jedl. „Je skvělé, že už konečně začal zase jíst maso. Jsem tu pro něj a vždy budu. Pokud by mě chtěl zpět do svého týmu, rád mu pomůžu,“ doplnil.

Pomohou jeho slova k návratu „Noleho“ zpět na vítěznou vlnu?

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!