130 let

Novak Djokovič. | foto: ČTK

Djokovič: Nejlepší 4 měsíce života. Nadal je ale pořád lepší

Roland Garros
  •   10:06
MIAMI - Nikdo zatím letos nedokázal zastavit Novaka Djokoviče. Srbský tenista už vyhrál čtyři turnaje a 24 zápasů za sebou, ale po úspěchu v Miami řekl, že je příliš brzy hovořit o tom, že je nejlepší. "Vím, že prožívám nejlepší start do sezony, o tom není pochyb. Mám za sebou nejlepší čtyři měsíce v životě," řekl Djokovič po nedělním triumfu nad světovou jedničkou Rafaelem Nadalem ve finále v Miami.

"Ale je to jen začátek sezony a myslím, že je příliš brzy mluvit o špičce žebříčku. Rafa je teď nejlepší," dodal. Rodák z Bělehradu letos vyhrál 24 zápasů po sobě, i s loňským finále Davisova poháru celkem už 26. Naposledy prohrál v semifinále Turnaje mistrů s Rogerem Federerem. "Nejsem neporazitelný, jen si věřím," řekl Srb.

DÁLE ČTĚTE

Djokovič je nyní světovou dvojkou a teoreticky by mohl po antukové sezoně vystoupat na tenisový Olymp. Nadal totiž na antuce obhajuje přes 7000 bodů za tři tituly na turnajích série Masters a výhru na grandslamovém Roland Garros v Paříži. "Pokud chci vůbec pomýšlet na pozici světové jedničky, musím hrát vyrovnaně celý rok. Všichni víme, že antuka je jeho (Nadalův) oblíbený povrch," řekl Djokovič, kterému se na antuce v minulosti příliš nedařilo.

TIEBREAK ZÁPAS DJOKOVIČ-NADAL

"Ale tyhle výhry a skvělý začátek roku mi dodávají obrovskou energii a sílu před nadcházející částí sezony," dodal. Nadal očekává, že ho Djokovič v současné formě asi sesadí z pozice jedničky. "Vyhrál grandslam a teď dva velké turnaje po sobě, takže bude normální, když se stane jedničkou do měsíce a půl, dvou. Záleží ale, jak se mi bude dařit na antuce. Budu bojovat, věřím v dobré výsledky a uvidíme, jak to dopadne," řekl Nadal.

Už příští týden naznačí, jak by se mohla situace vyvinout. Tenisté se přesunou do Monte Carla, aby tam zahájili antukovou sezonu. A třiadvacetiletý Djokovič, přezdívaný Joker a Nole, buď poprvé prohraje, nebo se opět přiblíží postu světové jedničky.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz