Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Djokovič se po diskvalifikaci omluvil za trefení rozhodčí míčkem: Jsem prázdný, musím být lepším člověkem

Sport

  10:29
New York - První tenista světového žebříčku Novak Djokovič se omluvil za to, že v osmifinále US Open zasáhl rozhodčí míčkem. Favorit newyorského grandslamu byl za incident z koncovky prvního setu utkání se Španělem Pablem Carreňem diskvalifikován.

„Z celé situace jsem smutný a prázdný,“ napsal Srb v prohlášení na sociálních sítích. „Omlouvám se všem zainteresovaným za své chování.“

V letošní sezoně neporažený Djokovič odpálil po prohraném servisu na 5:6 v úvodním setu naslepo míček za svá záda a trefil čárovou rozhodčí do krku. Žena se zhroutila na zem a sténala bolestí. Djokovič se jí šel ihned omluvit. Rozhodčí po chvíli sama z kurtu odešla a tenista byl podle pravidel diskvalifikován.

Novak Djokovič trefil sudí a byl diskvalifikován
Novak Djokovič trefil sudí a byl diskvalifikován

„Ptal jsem se, jak na tom je, a zástupci turnaje mě ujistili, že se díkybohu cítí dobře. Je mi nanejvýš líto, že jsem jí způsobil takový stres. Bylo to neúmyslné. Tak chybné,“ uvedl sedmnáctinásobný grandslamový šampion.

Z celé situace se chce třiatřicetiletý bělehradský rodák poučit. „Je potřeba vnitřně pracovat na zklamání a vzít to jako lekci, abych byl lepším hráčem a člověkem,“ dodal.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...