Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Djokovič se v Monte Carlu protrápil k výhře nad Čoričem, Nadal hladce uspěl

Sport

  17:49
Monte Carlo - Srbský tenista Novak Djokovič vyhrál na antukovém turnaji v Monte Carlu i druhý zápas po ukončení spolupráce s trenéry Andrem Agassim a Radkem Štěpánkem. V utkání s Chorvatem Bornou Čoričem proměnil po více než dvouhodinovém boji desátý mečbol a zvítězil 7:6, 7:5. Naopak hladce postoupila do osmifinále světová jednička Rafael Nadal. Po předchozím volném losu porazil nejvýše nasazený Španěl ve 2. kole bez problémů Slovince Aljaže Bedeneho 6:1, 6:3.

Rafa Nadal na turnaji v Monte Carlu. foto: Reuters

Djokovič vedl v prvním setu už 4:1, ale nakonec jej získal až v tie-breaku. Ve druhé sadě za stavu 5:4 neproměnil při soupeřově podání dva mečboly a v následné desáté hře nevyužil možnost ukončit zápas hned sedmkrát. Vzápětí počtvrté v utkání prolomil Čoričův servis a nakonec dotáhl duel k vítězství. V osmifinále čeká bývalou světovou jedničku pátý nasazený Rakušan Dominic Thiem.

Majitel 12 grandslamových turnajů vynechal druhou polovinu loňského roku kvůli problémům s loktem. Na lednovém Australian Open vypadl Djokovič v osmifinále a poté na turnajích v Indian Wells a Miami utrpěl porážky hned v úvodních zápasech. Po rozchodu s Agassim a Štěpánkem se vrátil k bývalému kouči Mariánu Vajdovi, který ho do loňského května vedl jedenáct let.

Nadal, jenž se po dvouměsíční přestávce po zranění kyčle úspěšně vrátil v předminulém týdnu na kurty v Davisově poháru, vyřídil Bedeneho za hodinu a čtvrt. V obou setech vzal soupeři dvakrát servis, sám zůstal stoprocentní a zahájil úspěšně cestu za obhajobou prvenství a dalším vylepšením rekordu, který na zdejším Masters drží s deseti tituly. Jeho příštím soupeřem bude Rus Karen Chačanov.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...