Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

US Open bez Djokoviče? Je to smutné, míní Nadal. Těší se na návrat Federera

Rafael Nadal v duelu s Bornou Čoličem foto: Reuters

Španělského tenistu Rafaela Nadala mrzí, že Novak Djokovič nebude startovat na nadcházejícím US Open. Vítěz rekordních 22 grandslamů také vyhlíží návrat dalšího velkého rivala Rogera Federera, jenž by měl v září startovat na Laver Cupu a poté na turnaji v Basileji.
  10:49

Djokovič přijde o start ve Flushing Meadows kvůli tomu, že není očkovaný proti koronaviru. Bývalý první hráč světového žebříčku už kvůli tomu chyběl začátkem roku na Australian Open.

„Z osobního pohledu je to velmi smutné. Vždycky je škoda, když na turnaji kvůli zraněním nebo jiným problémům chybějí největší hvězdy,“ citovala Nadala agentura Reuters.

„Ale jak už jsem několikrát říkal: sport je ve většině případů větší než jakýkoli hráč. Takže tenis bude dál pokračovat bez Novaka, beze mě i bez Rogera Federera,“ přidal šestatřicetiletý Španěl.

Federerova návratu se Nadal nemůže dočkat. Jednačtyřicetiletý Švýcar se kvůli vleklým zdravotním problémům naposledy představil loni ve Wimbledonu.

„Má za sebou dlouhou pauzu a doufám, že mu zdraví návrat umožní. Moc se těším, až ho zase uvidím na kurtu,“ řekl Nadal na adresu někdejšího velkého soupeře a dvacetinásobného grandslamového vítěze.

„Ale hlavní v jeho věku je zdraví a aby byl spokojený. Když bude zdravý a bude mít radost z tenisu, tak bude skvělé mít ho zase zpátky na okruhu. A když ne, tak si zaslouží poděkování za všechno, co dokázal,“ prohlásil Nadal.

Autoři: ,