130 let

Ester Ledecká se představí i v německém Ga-Pa. | foto: ČTK

Do Ga-Pa se zatejpovanou pusou. Ester se zotavila dobře, bolest časem přejde, říká fyzioterapeut Ledecké

Sport
  •   18:43
Garmisch-Partenkirchen - Sjezdařka Ester Ledecká může nastoupit do nadcházejících rychlostních závodů Světového poháru v Garmisch-Partenkirchenu bez omezení. Podle svého fyzioterapeuta Michala Lešáka je po pádu v sobotním sjezdu v Crans Montaně až na stehy v puse v pořádku.

Olympijská vítězka v superobřím slalomu najela ve švýcarském středisku v plné rychlosti bokem do ochranných sítích a skončila v kotrmelcích. V nemocnici jí čtyřmi stehy zašili vnitřní ret, měla odřený a oteklý obličej a bolavé pravé rameno. Přesto v neděli nastoupila do superobřího slalomu a skončila patnáctá.

Ester Ledecka dojíždí do cíle po pádu.
Ester Ledecká v Crans Montaně

V pondělí a úterý měla volno a odpočívala. S týmem přejela do Německa. „Byl čas na fyzioterapii a hlavně ten čas, který jsme měli, Ester hodně pomohl. Zotavila se velmi dobře,“ řekl Lešák v nahrávce pro média.

Aktuálně už Ledeckou trápí pouze zašitý ret. „Je tam bolest, která časem odejde,“ uvedl Lešák. Na jízdy v Ga-Pa plánuje Ledecké pusu zatejpovat. „Z preventivních důvodů, aby se případně stehy nepoškodily,“ doplnil fyzioterapeut.

Sešitý ret, v těle prášky proti bolesti. Ledecká závodila i po ošklivém pádu, fanoušci nechápali

Další následky pádu už by vítězku prosincového super-G ve Val d’Isere neměly trápit. „Důležité je, že otok obličeje zmizel. Odřeniny se léčí dobře a rameno, které ji omezovalo při startech, je v pořádku,“ řekl Lešák. 

Znovu na lyžích stála Ledecká ve středu a trenéři českou hvězdu chválili. Dnešní oficiální trénink sjezdu se kvůli počasí nekonal, další je v plánu v pátek. „Půjde do toho naplno, protože není, co by ji momentálně limitovalo,“ uvedl Lešák.

Pokud počasí závody v Bavorských Alpách nepřekazí, je v Garmisch-Partenkirchenu v sobotu od 11:00 na programu sjezd, v kterém si loni dojela Ledecká pro třetí místo. V neděli by se měl ve stejný čas konat superobří slalom.

Autor: ČTK