Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Do Soči se se mnou nepočítá, postěžoval si běžec na lyžích Koukal

Sport

  13:00
HORNÍ MÍSEČKY (Trutnovsko) - Běžec na lyžích Martin Koukal nevěří, že má šanci dostat se na olympijské hry v Soči. Finišman bronzové štafety z Vancouveru 2010 jezdí dálkové běhy a měl se poměřit s částí české reprezentace, která nemá splněna nominační kritéria, ale ta na sobotní Slavic Cup na Horní Mísečky nedorazila.

Martin Koukal foto: ČTK

"Mám pocit, že se se mnou už (na olympiádě) nepočítá," napsal Koukal na Facebooku. "Myslel jsem, že o tom, jestli pojedu na olympiádu, rozhodne moje výkonnost. Pokud bych na to neměl, nemám problém to přijmout, ale takhle to vypadá, že se rozhodlo o nás bez nás. Takže jsem pěkně nasr..." "Mrzí mě, že Martin víc mluví, než předvádí výsledky," řekl Petrásek v České televizi. Nominaci na olympiádu by měli mít jistou Lukáš Bauer, Martin Jakš, Aleš Razým a Jiří Magál, nikdo další z běžců ve Světovém poháru nebodoval.

Koukal na klasické desítce skončil druhý necelé tři vteřiny za Stanislavem Řezáčem. "Podle dohod s reprezentačním trenérem (Miroslavem Petráskem) jsem se měl v tomto závodě poměřit s reprezentanty, kteří nemají splněna nominační kritéria na olympiádu o nominaci, ale bohužel, nikdo z repre nestartoval," stěžoval si. Mistr světa z volné padesátky z roku 2003 ve Val di Fiemme doufal, že by v Soči mohl startovat právě v závodu na 50 km volnou technikou. Koukal odešel z běžecké reprezentace rok po olympiádě ve Vancouveru a vrhl se na dálkové běhy.

Loni se mu ale i vinou zdravotních problémů vůbec nedařilo. Minulý týden začal novou sezonu šestým místem na italské La Sgambedě. Podle Koukala se jeho trenér Jan Baranyk marně pokoušel s Petráskem spojit, protože se dopředu nedozvěděl, zda reprezentace na Horních Mísečkách bude. "Vždycky jsem věřil, že sport a fair play patří k sobě, ale jak se teď ukazuje, neplatí to u všech. Nedá se nic dělat, i tohle je sport a vrcholové lyžování v Česku," dodal rozladěně.

Autoři: ,

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...