Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Do Vancouveru už nepojedu

Sport

  9:00
DETROIT/PRAHA - Původně si chtěl na přelomu května a června ještě zavazovat tkaničky u brankářských bruslí a bojovat o druhý Stanley Cup v životě. Hokejisté Anaheimu však minulý týden Dominiku Haškovi jeho touhy škrtli. A tak místo hokeje jeden z nelepších světových brankářů historie ve svých 42 letech odpočívá a přemítá, zda má či nemá smysl pokračovat v kariéře.

Dominátor. foto: ČTK

LN Jak trávíte první dny bez hokeje?
Ocitl jsem se v jakémsi „procesu“ plánování. Zůstáváme s rodinou v Detroitu, protože dětem končí škola v polovině června a víceméně přemýšlíme, co dál.

Před pěti roky jste po zisku Stanley Cupu ohlásil konec kariéry, přestože vás k pokračování přemlouvalo snad celé město. Cítíte, že cosi podobného se odehrává i v těchto dnech?
Řekněme, že situaci cítím podobně. Jenže rozdíl tkví v tom, že tehdy jsme získali Stanley Cup, zatímco letos jsme na něj nedosáhli.

Kdo vás nejvíc přemlouvá, abyste s hokejem ještě nekončil? Spoluhráči, trenéři, novináři či vedení klubu?
Musím říct, že nejvíc spoluhráči (v novinách o těchto věcech nechci číst a s vedením jsem zatím nemluvil). Z jejich strany to cítím určitě silnější než před pěti lety.

Prohlásil jste, že o své budoucnosti se především chcete poradit s rodinou. Jak bude taková porada vypadat? Počkáte, s čím přijde manželka, anebo přednesete vy jako první svoji vizi?
Tohle je opravdu složité. Rozhodnutí chci udělat do třech týdnů. Samozřejmě všechno proberu s manželkou.

Vás bratr Martin se nedávno nechal slyšet, že končí s vrcholovým fotbalem. Neovlivní jeho počin přeci jen částečně i vaše rozjímání o budoucnosti?
Bráchovi přeju hodně štěstí. Vím, že se z něho stane ještě lepší kouč, než jaký byl hráč. S mým rozhodnutím to však nebude mít nic společného.

Celý rozhovor najdete v dnešních Lidových novinách.

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.