Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Dobrý záskok. Rozsíval v Chicagu dostal důvěru a blýskl se

Sport

  16:18
Kdo z Čechů bojuje o finále NHL? Jágr, Krejčí a Frolík. Ti, kteří zámořskou ligu nesledují pravidelně, možná ani nevědí, že ještě obránce Michael Rozsíval z Chicaga. Při posledním utkání strávil na ledě přes 25 minut a výrazně se podepsal pod třetí výhru v sérii.

Rozsíval v souboji s Cliffordem. foto: ČTK

Výraznějšího prostoru na ledě oproti předešlým zápasům se dočkal díky disciplinárnímu trestu defenzivní opory Duncana Keitha. Posunul se do elitní čtveřice, naskakoval na přesilovky i oslabení. A svou šanci nezahodil.

"Odvedl perfektní práci. Nejen při hře pět na pět, ale také při přesilovkách, které dobře rozehrával. Keitha zastoupil fantasticky," ocenil svého spoluhráče slovenský útočník Marián Hossa v rozhovoru pro NHL.com.

Čtyřiatřicetiletého obránce chválila i zámořská média. Rozsíval sice při důležité výhře 3:2 na ledě Los Angeles nebodoval, ale s více než 25 odehranými minutami se stal druhým nejvytíženým týmu. Takovou důvěru ještě v této sezoně nedostal.

"Pokaždé, když hrajete více jak 20 minut, tak moc dobře víte, že to bylo více než 20 minut," oddechoval český bek po zápase, jehož dosud v Chicagu nevyužívali tak, jako byl zvyklý z minulých let v NHL. "Jasně, že jsem se cítil unavený. Ale když hrajete takový zápas, dodá vám to energii navíc," dodal potěšeně.

Naposledy ve Phoenixu přitom Rozsíval platil za důležitou součást obranných řad. Letos sice musel ustoupit mladším spoluhráčům, ale v play-off znovu ukazuje, že je na něj spoleh. Byl to právě on, kdo byl nejčastěji na hřišti, když Chicago bránilo ve třetí části jednobrankový náskok. A soupeř za celou dobu vystřelil jen dvakrát.

"Byla to jedná z nejlepších třetích třetin, kterou jsme odehráli," zářil brankář Corey Crawford, který byl rázem bez práce. "Pevná obrana, zavřené pásmo. Myslím, že neměli ani jednu pořádnou šanci na vyrovnání." I díky Rozsívalovi, jehož stejně jako sledovanější krajany z Bostonu dělí poslední krok od finále Stanley Cupu.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.